Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 különleges kerthelyiség Budapesten

A jó idő közeledtével egyre több étterem és a kávézó kerthelyisége kinyit. Mutatunk 5 igazán különleges helyet, csak győzz választani!

Kóstold meg Krúdy kedvenc ételeit!

Több mint negyedszázada már, hogy eltűnt egy hajdan volt Óbuda, földbesüppedő házaival, mesterműhelyeivel, apró boltocskáival; bohémeket, művészeket, szerelmes kisasszonyokat becsalogató kiskocsmáival. Ám egy kis része mégis megmaradt. A Kéhli Vendéglő néhány hasonló korú házzal körbevéve egy kis szigetnyi múltat őriz. Ez volt Krúdy Gyula törzshelye, az étlapon ma is megtalálhatóak az író kedvenc ételei, sőt azok a fogások is, amiket a Szindbádot alakító Latinovits Zoltán habzsolt a filmben.

Mindezeket a hangulatos kockás abroszos kerthelységben is megkóstolhatod, ahol esténként élőzene is vár.

Kérj egy limonádét a medencébe!

A Pagony egy különleges helyen lévő vendéglátóhely. Hogy hol van? Nem máshol, mint Gellért-fürdő egykori gyerekmedencéinek helyén. Az asztaloknak egészen konkrétan a medencék adnak helyet. Természetesen víz nélkül, de így is különleges hangulatot kölcsönöznek a helynek. Megéri betérni egy étkezésre vagy akár csak egy italra is. Már csak azért is, mert az egykori fürdő egy nagy zöld területen van, nem messze a Szabadság hídtól.

Egyél finomat és vásárolj bioélelmiszert!

A Czakó kert egy átjáró a Tigris és a Czakó utca között, mely francia süteményeket, Valrhona bonbont, reggelit, bistro konyhát és finom italokat rejt. Kora tavasztól késő őszig a Bistro kínálata a kertben is elérhető a kerti Kiosk önkiszolgáló rendszerében. Ez már önmagában is jól hangzik, igaz? És csak most jön a java. A kert szombatonként termelői piaccá alakul, ahol kistermelőktől, biogazdaságokból származó portékákat lehet vásárolni.

Ebédelj akár a színpadon!

Több mint egy évtized után újra megnyílt a Budai Parkszínpad a Feneketlen-tó mellett. Azonban ezúttal nem szabadtéri színházként, hanem étteremként funkcionál. Az asztalok az egykori nézőtéren és a színpadon vannak elhelyezve. Így különleges hangulatban fogyaszthatsz a finom grillételekből. Kihagyhatatlan tavaszi-nyári vendéglátóhely.

Angolozz, kávézz és olvass egyszerre!

Különleges kertet rejt Budapest 7. kerülete. Egy zöld oázisról van szó a város közepén, ami ráadásul nem más, mint egy kávézó és egy angol nyelvű könyveket árusító könyvesbolt egysége. Ülj ki te is a Pazar kertbe és olvass egy finom kávé mellett a Massolit Books & Café-ban! Nem mindennapi lehetőség, ugye?

A LEGJOBB REGGELIZŐHELYEK BUDAPESTEN ÉS VIDÉKEN >>>

EZ MAGYARORSZÁG 10 LEGJOBB VIDÉKI ÉTTEREME >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss