Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíts tökéletes eperkrémet 5 könnyű lépésben!

Bár sokféle módon felhasználhatjuk a friss, zamatos epret, nem meglepő módon ez a gyümölcs a legtöbb esetben valamilyen édességben, desszertben végzi. Most krémes, habos megoldásokat mutatunk!

Az eperből nagyon egyszerű finom desszertet készíteni: csak édesítjük, fűszerezzük, valamivel kikeverjük és bekanalazzuk. Lássuk, hogy mivel érdemes fűszerezni, kikeverni, s milyen formában a legjobb bekanalazni. 

1. Pépesítsd!

Az édes, szabadföldi eperrel általában nincs sok munka, csak folyóvíz alatt alaposan le kell mosni róla a földet, majd kicsumázni és már használhatjuk is. A legkézenfekvőbb megoldás, ha a nyers epret turmixgép vagy kézi botmixer segítségével pürésítjük, majd az így kapott masszát keverjük ki a nekünk leginkább megfelelő krémmel.

2. Kérmesítsd!

Epervelőből számtalan matéria hozzáadásával készíthetünk krémet. Legegyszerűbb és legbiztosabb állagú krémet a mascarpone adja. A semleges ízvilágú, jól kenhető, hűtőben finoman visszakötő, sütésre is alkalmas tejszínkrém valóban jó választás.

Receptek mascarponéval a Mindmegettén >>>

3. Ízesítsd!

Az epervelő mellett kevés fűszer és némi cukor kell csak és máris kész az eperkrém, amivel készítünk epres tiramisut, belesimíthatjuk a krémeshez is használt, sült leveles tésztalapok közé, de piskótaroládot is tölthetünk vele, illetve mutatós poharakba téve, kevés tört habcsókkal, friss eperrel megszórva is kínálhatjuk. A klasszikus vajkrémhez is adhatjuk az epret, illetve a mascarponés vagy vajas alapú krémet felvert tejszínhabbal finoman lazíthatjuk.

Epres töltött kókuszkocka >>> 

Tiramisu receptek a Mindmegettén >>> 

4. nem kell homogénnek lennie

A krémekbe szánt epret nem feltétlen kell teljesen elkrémesíteni, sőt, ha időnk és türelmünk engedi, akkor részét - vagy akár a gyümölcsmennyiség egészét is - apró kockákra vágva forgassuk a krémekbe. Igaz, hogy így nem lesz a krém olyan átható ízű és színű, mint a pépesített eper esetében, de izgalmasabb textúrát adnak neki az aprócska eperkockák, főleg ha kellő mennyiség rejtezik a krémben.

Bazsalikomos-epres pohárkrém joghurttal - VIDEÓ! >>> 

5. Párosítsd más ízekkel!

Az eperkrémeket számtalan módon fűszerezhetjük. Adhatunk hozzájuk vaníliát, citromhéjat, kevés szerecsendiót, szegfűborsot, szegfűszeget, friss bazsalikomot, mentát vagy épp egy kis citromfüvet, sőt manapság már eperillatú mentát is találni a nagyobb kertészetekben, azzal szintén érdemes összepárosítani. 

Mentás eperturmix >>>

6. Az édesítésről...

Az eperkrémek édesítésére szinte bármilyen megoldás ideális. Mivel az esetek nagy részében nem főzzük a krémeket, így a legjobb, ha porcukrot, vagy bármilyen más por alakú természetes édesítőszert, mézet vagy különféle növényi szirupokat adunk a krémhez, hogy kellően édes legyen a végeredmény.

EPRES SÜTIK EGY HELYEN! - VÁLOGATÁS >>>  

Epres receptgyűjteményünket itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss