Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 karácsonyi hagyomány a királyi családban, amivel szakít Harry és Meghan

Meghan Markle eddig is arról volt híres, hogy gyakran fittyet hányt a királyi család szabályaira és hagyományaira. Nincs ez másképp karácsonykor sem. Több dolog is van, amiben Meghan és Harry nem vesz részt idén.
1. Nem mennek a templomba a királynővel

A királyi családot minden évben lefényképezik a Szent Mária Magdolna-templomnál, ami közel van a királynő birtokához. Ebben az évben azonban Harry-ék a hercegné édesanyjával, Doria Ragland-nal töltik a karácsonyt. Arról nincs információ, hogy pontosan hol, de valószínűleg Los Angelesben , ahol Ragland él.

2. Nem pulykát esznek

Az utazásuk miatt nem vesznek részt a királyi család karácsonyi éves vacsoráján sem, pedig ilyenkor a királynő személyes séfje évente vacsorát készít a családnak. Úgy tudni minden évben ugyanazokat az ételeket szolgálják fel, méghozzá a hagyományos pulykát. Három pulykát tálalnak fel a királynőnek és családjának a királyi étkezőben, egyet a gyerekszobában és még többet a körülbelül 100 alkalmazottnak, tehát mindenkinek jut a karácsonyi ételből.

Nem valószínű, azonban, hogy Markle pulykát szeretne enni. Egyszer megosztotta kedvenc ünnepi receptjeit. Ezek között szerepelt a saját készítésű mandula tejjel ízesített ünnepi koktélja és a juharmázas burgonya darabok is, de a pulyka nem.

3. Nem cserélnek ajándékot

Grant Harrold, Charles herceg volt komornyikja elmondta, hogy a királyi családnak van egy meghatározott ütemterve, amikor karácsonyi ajándékozást illeti. A királyi családban hagyományosan karácsony napján a délutáni tea idején, azaz 16 és 18 óra között cserélnek ajándékot, ezen most Meghan Harry és Archie sem lesz jelen.

4. Kimarad a személyzeti parti

Ezen a tradicionális eseményen a palota munkatársai vegyülhetnek a királyi családdal a Szent Jakab-palotában. Egy asztalhoz ülhetnek például a királynővel, Charles herceggel és a királyi család többi tagjával, Harry-vel és Meghannal idén azonban nem. Azt nem tudni, hogy a pár szervez-e hasonló eseményt máshol a személyzetük tagjainak.

5. Nem lesz hagyományos a dekoráció

A királyi család nem rég adott ki képeket a hagyományos karácsonyi díszekről a Windsor-kastélyban, amelyek között szerepel egy kb. 6 méter magas Nordmann-fenyő is a Szent György-teremben. Úgy látszik, hogy a család a hagyományos dekorációt kedveli, például ezt mutatja a kandallón áttekercselt koszorú is, Meghan azonban több interjúban is nyilatkozott arról, hogy a modernebb dekorációt részesíti előnyben.


EZ LESZ A KARÁCSONYI MENÜ A KIRÁLYI CSALÁDNÁL >>> 
5 FURA KARÁCSONYI SZOKÁS A BRIT KIRÁLYI CSALÁDBAN >>> 
10 RITKÁN LÁTOTT FOTÓ! ÍGY TELIK A KARÁCSONY A KIRÁLYI CSALÁDBAN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss