Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nincs időd kelt tésztára? Készíts túrós-olajosat - így lesz tökéletes!

Ez a sütőporos tészta jól helyettesíti a kelesztettet, ha nincs sok időd a sütésre. Nagyon egyszerű elkészíteni és biztosan sikerül, ha elkerülöd a lehetséges buktatókat.
1. Felhasználás

Lehet belőle fonott kalács, gyümölcsös pite , töltött csiga és táska, édes és sós buci vagy akár pizza. Ideális, ha nagy társaságnak sütöd és hamar elfogy. Frissen a legfinomabb, de a maradék még másnap is élvezhető.

2. Hozzávalók

Túróból a félzsíros és a zsírszegény egyaránt megfelel. Meghatározó jelentőségű a semleges ízű étolaj, amely nem helyettesíthető szilárd zsiradékkal. A lisztet szitáld át és vegyítsd el a sütőporral, hogy könnyebb legyen a süteményed. Ne add hozzá egyszerre az összes lisztet a masszához, mert az optimális mennyiség a túró minőségétől függ.

3. Gyúrás

Az alapanyagokat gyors mozdulatokkal gyúrd össze, máskülönben a massza ragadós lesz. Gyúrópálcával ellátott konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 1 perc alatt összedolgozhatod a hozzávalókat. Ha a kapott tészta túl lágy, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl kemény, lazítsd egy kevés tejjel vagy tejföllel.

4. Nyújtás

Emeld át az összegyúrt tésztát enyhén lisztezett deszkára, és formázd hengerré. Így könnyebb a kívánt süteménynek megfelelően adagolni, illetve kinyújtani. Pl. szeleteld fel a hengert, és a tenyeredben gömbölyítsd zsemlévé, bucivá. Töltött táskához vagy batyuhoz hengereld a tésztát kb. 1/2 cm vastag lappá, majd vágd fel négyzetlapokra.

5. Sütés

Tartsd be a receptben megadott sütési hőfokot és időt. A kész süteményt azonnal vedd ki a tepsiből vagy válaszd le a sütőlapról, és rácsra téve hagyd kihűlni.

Egy isteni recept túrós-olajos tésztából: MAZSOLÁS KALÁCS TÚRÓS-OLAJOS TÉSZTÁBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss