Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 jó tanács, hogy tökéletes legyen az amerikai palacsinta

A romantikus amerikai filmek reggelizős jeleneteiben szinte mindig szerepel a palacsinta is. Nem olyan, mint a mienk, de érdemes kipróbálni, mert egyszerű, kiadós és tápláló. Számolj vele, hogy függőséget okoz, ha rákapsz!

1. Így készítsd a tésztát!

Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, öntsd a halom közepébe a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd keverd teljesen simára. A massza nem lesz olyan folyós, mint a magyar palacsintánál. Nem kell pihentetni, azonnal sütheted.

2. Így süsd meg!

Forrósíts fel egy olajjal kikent serpenyőt, majd vedd vissza a hőmérsékletet közepesre, és önts az edénybe kb. fél decis adagokat a masszából, hogy 8-10, max. 12 cm átmérőjű lepényeket kapj. A hő hatására fel fognak jönni a sütőportól.

Süsd meg az egyik oldalukat, majd amikor felül még éppen folyós a tészta, nyúlj alájuk lapáttal. Egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg őket, és kb. fél perc alatt süsd meg a másik oldalukat is.

A maradék nyers tésztát másnapig gond nélkül eltarthatod a hűtőben. Ha besűrűsödik, hígítsd fel egy pici tejjel!

3. Azonnal, forrón tálald!

Az amerikaiak általában egy kis vajjal megkenve és valamilyen öntettel eszik, attól függetlenül, hogy raknak-e rá feltétet. Frissen érdemes fogyasztani, de ha úgy hozza a szükség, a már kisütötteket beteheted a mikróba vagy mindkét oldalon átmelegítheted serpenyőben.

4. Juharszirup: nem kötelező

Ezzel az édes, selymes, sűrűn folyós sziruppal a legfinomabb. Az eredeti sajnos elég drága, ezért anyagi megfontolásból gyakran helyettesítik pl. kukoricából készült sziruppal. Mézzel, cukorpótló agávésziruppal vagy bármilyen édes öntettel is nyakon öntheted.

5. Variációk feltétre

A vastagsága miatt az amerikai palacsintát nem lehet feltekerni, viszont minden földi jóval megrakható, így akár a hét minden napján másként tálalhatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss