Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 hétköznapi dolog, ami veszélyes lehet a háziállatodra

Természetes, hogy nagyon vigyázol az állataidra és szeretnéd őket megóvni minden rossztól. Most olyan dolgokat mutatunk, amikről nagy valószínűséggel nem is sejted, hogy bajt okozhatnak. Légy velük óvatosak!

Sólámpa

A házi kedvencek egy része szereti a sós ízt, ezért előfordulhat, hogy nyalogatni kezdik otthon a sólámpát. Ez viszont életveszélyes a számukra, mert a sok sótól nátriummérgezést kapnak, ami agyi duzzanatot és neurológiai problémákat okoz. Akár pár óra alatt mozgásképtelenné válhatnak. Figyelj rá, hogy olyan helyen legyen a sólámpád, ahol biztosan nem érik el.

Séta

Na, jó a séta önmagában nem veszélyes, de a nyári séta a forró aszfalton vagy a tűző napon már annál inkább. Te cipőben vagy, nem érzed, de a kutyád lábát égetheti a forró talaj, mindig ellenőrizd, hogy milyen a hőmérséklete. Arra is figyelj, hogy a kutyád tudjon inni, a hosszabb séták alkalmával érdemes az ő számári is vizet vinni és néha megkínálni, hiszen nem tud szólni, ha szomjas. Az is lényeges, hogy tudd, ő is kaphat napszúrást, így mindig igyekezz árnyékot biztosítani a számára.

Édesség

A csokoládé egészségre ártalmas élelmiszer a háziállatok számára. A túl sok cukor könnyen hasfájást okozhat náluk. Ugyanez igaz a fagylaltra is, ott még ráadásul az a veszély is fenn áll, hogy torokgyulladást kapnak, mert nem tudnak uralkodni magukon és túl gyorsan behabzsolják a hideg krémat.

Liliom

Talán még nem hallottál róla, de a liliom az egyik legmérgezőbb növény a macskák számára. A liliommérgezés tünetei: hányás, letargia, étvágytalanság. Ha a macska véletlenül legelt a liliomból, azonnal orvoshoz kell vinni, különben 36-72 órán belül életveszélyes májkárosodást szenvedhet.

Kerti parti

Egy egyszerű kerti grillezés több oknál fogva is veszélyes lehet a házi kedvencek számára. Az egyik, hogy megégethetik magukat, ha úgy döntenek, hogy megpróbálják elcsenni a húst a sütőről. A másik, hogy könnyen kunyerálhatnak a vendégektől, akik lehetséges, hogy túl sok ételt adnak nekik, ráadásul olyanokat is, amik nem valók az állatok számára, például hagymás húsokat. A hagyma akár mérgezést is kiválthat az állatoknál. Ezeken kívül van még egy harmadik ok is, a buli közepette könnyebben hozzáférhetnek olyan dolgokhoz, amiket nem szabad megenniük, például halszálka vagy apró csontok.

15 ÉTEL, AMIT SOHA NE ADJ A KUTYÁDNAK! EZEKBE BELE IS HALHAT>>> 

11 ÉTEL, AMIT SOHA NE ADJ A CICÁDNAK! EZEKBE BELE IS HALHAT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss