Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 helyzet, amikor minden diétázó elcsábul

default user icon
MME
Az édes vagy sós csábításnak eleve nehéz ellenállni, hát még, ha az ember diétázik! Aki ilyenkor egy barát vagy családtag kedves unszolására engedélyez magának pár falatot a tiltott étel(ek)ből, annak a számára többnyire nincs visszaút… Tippjeinkkel felkészülhetsz a váratlan helyzetekre!

Üzleti vacsora

Elegáns étterem, pazar ételkínálat… A főnök és a kiemelt ügyfél előtt érthető, ha nem szeretnél mindössze egy zsírszegény salátát elfogyasztani, mivel ilyenkor szinte azonnal arra terelődik a szó, hogy miért diétázol. Márpedig erről senki sem beszél szívesen… Ugyanakkor érthető, ha nehezen választasz az étlapról, főként, ha a meghívás egy magyaros étterembe szólt.

Tipp: Szerencsére ezeket az alkalmakat előre bejelentik! Az adott napon ebédelj kevesebbet, mondjuk gyümölcsöt vagy salátát. Így este lelkiismeret-furdalás nélkül választhatsz akár egy főfogást is. Ám a nehéz ételeket így is kerüld: a sült csirke vagy hal párolt rizzsel, illetve grillezett zöldségekkel tökéletes fogás lesz.

 Izgalmas tévéműsorok

Ma este adják a kedvenc sorozatodat, így a kanapén kényelmesen elhelyezkedve szurkolhatsz a bohókás detektívnek vagy az elválasztott szerelmespárnak. Ilyenkor nyilván jólesik egy kis ropogtatnivaló… Nos, a nassolás igazi veszélye abban rejlik, hogy az ember észre sem veszi, milyen sokat eszik.

Tipp: Nehéz, de próbáld meg betartani, hogy tévénézés közben nem falatozgatsz. A rutincselekvések ugyanis könnyen rögzülnek, ezért aztán egy idő után automatikusan megéhezel majd, amint leülsz a képernyő elé. Ha nem tudod megállni a nassolást, akkor fogyassz nyers zöldséget a csipsz vagy a pattogatott kukorica helyett.

Kerti parti a barátokkal

Sajnos nem minden vendéglátó gondol a diétázókra: sokszor kerül a grillrácsra zsíros sült kolbász vagy tarja, ezekből pedig nem mindenki falatozhat jóízűen, a mennyiségre nagyon figyelni kell!

Tipp: Érdemes saját készítésű fogásokkal készülni a partira. Simán beilleszthető például a diétás étrendbe a joghurtos tésztasaláta, a vegyes zöldséges, könnyű nyári sültek vagy egy zsírszegény sütemény. Ha mégis szeretnél megkóstolni egy-egy falatot a házigazda menüjéből, cserébe mondj le az alkoholról és a cukros üdítőkről!

Gondoskodó édesanya

Egy gyermek akkor is az anyukája szeme fénye marad, ha már felnőtt, és saját családot alapított. A mamád bizonyára igyekezik téged is a legfinomabb falatokkal kényeztetni, felidézve kiskorod kedvenc fogásait. Nem meglepő, ha nem éri be annyival, hogy csak egy kistányérnyit fogyasztasz a főztjéből, a fogyókúráról pedig jobb említést sem tenni neki! Természetes, ha ilyenkor engedsz az unszolásnak, nehogy megbántsd őt – pedig így továbbra sem fogsz tudni megszabadulni a felesleges kilóktól!

Tipp: Beszélj meg vele egy találkozót a közeli kávézóba, ahol gond nélkül választhatod a számodra leginkább megfelelő ételt. Ha pedig utána sétáltok egy nagyot, még hatékonyabb lesz a diétád! A másik módszer, ha te hívod át magadhoz vendégségbe. Mivel így te állíthatod össze a menüt, garantáltak a zsír- és cukormentes fogások.

Makrancos gyerekek

Pizza, hamburger, spagetti, rántott hús, sült krumpli: csak néhány a csemeték kedvenc ételei közül, amelyekről jóformán lehetetlen lebeszélni őket. Ezt kérik általában ebédre és vacsorára is. Kétféle ételt viszont senkinek sincs kedve főzni, és szinte kizárt, hogy kompromisszumot tudjon kötni velük. Ezért aztán sokszor itt ér véget egy biztatóan induló fogyókúra...

Tipp: Változtass az alapanyagokon! A pizzánál például cseréld teljes kiőrlésűre vagy tönkölybúzából készültre a finomlisztet, a feltéteknél pedig koncentrálj az egészséges élelmiszerekre: zöldségek, sovány sonka, tonhal, zsírszegény sajt kerüljön a tésztára.

MÉG TÖBB DIÉTATIPPÉRT ÉS ÉLETMÓDTANÁCSÉRT KERESD A FANNY MAGAZIN LEGÚJABB SZÁMÁT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

MIT EGYÉL SPORTOLÁS ELŐTT ÉS UTÁN?>>> 

LE AKARSZ FOGYNI? ÍME A TÖKÉLETES DIÉTÁS NAPIREND!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss