Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 hely, ahol könnyebben elkaphatod a koronavírust

default user icon
MME
A kijárási korlátozásokon ugyan enyhítettek már Magyarországon, de a szakemberek továbbra is óvatosságra intenek, hiszen a koronavírus még jelen van. Az emberek több hónapnyi bezártság után szívesen kimozdulnak már, de be kell tartani az óvintézkedéseket. Az alábbi helyeken nem árt fokozottabban figyelni.

Rendezvények

Bár nagyszabású rendezvényeket még nem lehet tartani Magyarországon, de egy nagyobb családi, vagy baráti összejövetelen, vagy esküvőn is könnyebben terjedhet a vírus. Nemcsak amiatt nagyobb a fertőzésveszély, mert több emberrel érintkezünk, hanem amiatt is, hogy többen zsúfolódunk össze egy helyen. 

Lift

A liftek kicsik, rosszul szellőztetett, zárt terek, amelyben naponta több ember is megfordul akár egy irodaházban, akár egy társasházban. A koronavírus esetében a szakértők szerint a lift legveszélyesebb részei a gombok, amelyeket sokan megérintenek és mivel a lifteket nem fertőtlenítik minden használat után, fennáll a veszélye, hogy elkapjuk a vírust. Használj fertőtelnítőszert, vagy moss kezet, miután megérintetted a liftgombokat. 

Tömegközlekedés

A koronavírus-járvány kezdete óta egyre kevesebben utaztak tömegközlekedési eszközökön. A buszokat, villamosokat, metrókat ugyan fertőtlenítik, és csak maszkban lehet utazni, mégis sokan úgy vélik, hogy veszéllyel járhat még a tömegközlekedési eszközök használata. Egyrészt a kicsi, zárt terekben jobban elterjedhet a vírus, másrészt minden utas után lehetetlenség fertőtleníteni.  

Orvosi rendelő

Ha orvosi rendelőbe kell mennünk, akkor annak mindig nagyobb a kockázata, hogy ott elkapunk valamit, nemcsak a koronavírus esetében, hanem bármely más vírus esetében is. Az egészségügyben dolgozók is azt kérik az emberektől, hogy csak sürgős esetben keressük fel az orvost. Már a gyógyszer felírást is megtudják oldani internetes rendszeren keresztül.

Uszodák, strandok

Az országban megkezdték a strandok kinyitását, ám sokan aggódnak, hogy strandokon, uszodákban elkaphatják a koronavírust. A vírus ugyan vízben nem terjed, de veszélyt jelenthet az, hogy a medencék mellett a parton a tömegben nem tudunk kellő távolságot tartani.

7 JEL, AMI ARRA UTALHAT, HOGY MÁR ÁTESTÉL A KORONAVÍRUSON >>> 

5 OK, AMIÉRT FONTOS, HOGY ARCMASZKOT HORDJ JÁRVÁNY IDEJÉN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss