Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 hasznos konyhai eszköz, amit be kell szerezned!

default user icon
MME
Íme öt hasznos konyhai segítő, amelyekről talán nem is sejted, milyen jó szolgálatot tehetnek...
1. Tojáselválasztó

Ugye, milyen bosszantó, ha a tojássárgája mellett véletlenül a fehérje is belecsúszik a tésztába? Ezzel az ügyes kis szerkezettel kiküszöbölhető a véletlen „baleset”.

2. Húshőmérő

A legvastagabb részbe szúrva pontosan megállapíthatod vele a hús belső hőmérsékletét. Átlagosan elmondható, hogy ha a belső hőmérséklet 80 fok körül van, akkor már átsült a hús. Akik pedig nem erre vágynak, azok a hús méretétől és fajtájától függően azt is könnyen meghatározhatják, mikor véres vagy közepesen átsült a steak...

3. Karalábévájó

Neve ellenére nemcsak a karalábéból, hanem más puha zöldségekből, gyümölcsökből is könnyedén metszhetsz ki golyókat a segítségével. Alma, sárgadinnye, főtt zeller vagy sárgarépa: a hasznos, kanálszerű eszközzel formásabbá teheted az ételek hozzávalóit, de díszítéskor, például a fagylalt adagolásakor is hasznát veheted.

3 konyhai alaptrükk kezdő háziasszonyoknak >>>

4. Kelesztőtál

Ha ebbe helyezed az élesztős tésztát, az könnyebben és gyorsabban megkel, hiszen a lezárt tálban ehhez ideálisak a körülmények. Előtte egyszerűen lisztezd ki, majd ha benne van a tészta, hermetikusan zárd le, és tedd langyos, meleg helyre. Onnan tudod, hogy kész a tészta, hogy a tál teteje teljesen megfeszül.

5 kérdés és válasz a hűtőtakarításról >>>

5. Mérőkanál

Mennyi egy bögre liszt? És a csészényi? Ha beszerzed az angolszász receptek elkészítéséhez használatos mérőkanalakat, átszámolás nélkül is bátran megpróbálkozhatsz a nemzetközi konyha finomságainak az elkészítésével...

10 alapvető konyhai tény, amit feltétlenül tudnod kell! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss