1. Tojáselválasztó
Ugye, milyen bosszantó, ha a tojássárgája mellett véletlenül a fehérje is belecsúszik a tésztába? Ezzel az ügyes kis szerkezettel kiküszöbölhető a véletlen „baleset”.
2. Húshőmérő
A legvastagabb részbe szúrva pontosan megállapíthatod vele a hús belső hőmérsékletét. Átlagosan elmondható, hogy ha a belső hőmérséklet 80 fok körül van, akkor már átsült a hús. Akik pedig nem erre vágynak, azok a hús méretétől és fajtájától függően azt is könnyen meghatározhatják, mikor véres vagy közepesen átsült a steak...
3. Karalábévájó
Neve ellenére nemcsak a karalábéból, hanem más puha zöldségekből, gyümölcsökből is könnyedén metszhetsz ki golyókat a segítségével. Alma, sárgadinnye, főtt zeller vagy sárgarépa: a hasznos, kanálszerű eszközzel formásabbá teheted az ételek hozzávalóit, de díszítéskor, például a fagylalt adagolásakor is hasznát veheted.
3 konyhai alaptrükk kezdő háziasszonyoknak >>>
4. Kelesztőtál
Ha ebbe helyezed az élesztős tésztát, az könnyebben és gyorsabban megkel, hiszen a lezárt tálban ehhez ideálisak a körülmények. Előtte egyszerűen lisztezd ki, majd ha benne van a tészta, hermetikusan zárd le, és tedd langyos, meleg helyre. Onnan tudod, hogy kész a tészta, hogy a tál teteje teljesen megfeszül.
5 kérdés és válasz a hűtőtakarításról >>>
5. Mérőkanál
Mennyi egy bögre liszt? És a csészényi? Ha beszerzed az angolszász receptek elkészítéséhez használatos mérőkanalakat, átszámolás nélkül is bátran megpróbálkozhatsz a nemzetközi konyha finomságainak az elkészítésével...