Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 látványos és ízekben gazdag gasztroprogram a hétvégére

Jófajta italokkal és finom falatokkal búcsúztathatod az indián nyarat borvidéken, sörsátorban, kastélyudvaron, festői tóparton, sőt akár botanikus kertben is!

27. Villányi Vörösborfesztivál – 30 pincészet, 50 program

Szeptember 30. és október 2. között a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösekhez illő harapnivalóval várnak 16-20 ezer vendéget a borvidéki városba. A nedűk és a vásári ételek mellett sajt- és kávékülönlegességeket is kóstolhatsz. A hagyományőrző csoportok közreműködésével zajló háromnapos fesztivál központi helyszíne a rendezvénytér, de a Diófás téren, a Teleki Szakképző Tanpincéjében, a Fő téren és a Pincesoron is lesznek programok: könnyűzenei koncertek, beszélgetések borászokkal, szüreti és veteránautó-felvonulás, utcaszínház, virágkötészeti verseny, valamint utcabál és táncház.

Részletek >>>

Móri Bornapok és 11. Fúvószenekari Fesztivál – borok, étkek és zene

Szeptember 29-étől október 2-áig a minőségi italok mellett gasztronómiai és kulturális élvezetekre is számíthatsz a Vértes szívében. A Mór megújult belvárosában és a Lamberg-kastély udvarán zajló bornapok programválasztékát a hagyományokhoz híven minden páros évben a Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál teszi még gazdagabbá. A Borutca forgatagában móri Ezerjóval, Leánykával, Traminival, Rizlingszilvánival, Zöldveltelinivel és Királyleánykával töltik meg a poharadat a helyi borászok, a vendéglátósok pedig a borokhoz illő ételeket kínálnak. Lesz borkirálynő-választás, borlovagavatás és szüreti felvonulás, továbbá számos szórakoztató műsor is.

Részletek >>> 

6. Pisztráng- és Borfesztivál Tapolcán – Halra magyar, halra bor!

A festői Malomtónál október első hétvégéjén megrendezett fesztiválra garantáltan frissen biztosítja a halat Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb pisztrángtelepe, amelyet a tapolcai tavasbarlangból kiáramló oxigéndús, télen-nyáron 18 fokos karsztvíz táplál. A tavalyi slágerételek – a ropogós, a bükkfa fűrészporon füstölt, a kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal bundázott, az erdélyi módon kukoricadarával vagy a tökmagos bundában sült ropogós tapolcai pisztráng – mellett idén házi pestósat is készítenek. A halételekhez a Tapolcát körbeölelő vulkanikus hegyek oldalában termett legkiválóbb borokat kortyolhatod, szuvenírnek pedig pl. kapribogyós pisztrángkrémet vásárolhatsz.

Részletek >>> 

4. Oktoberfest Budapesten – igazi müncheni sörünnep


Szeptember 29-étől október 9-éig ismét Budapesten élvezheted a világhírű bajor sörünnep hangulatát. A Hősök tere szomszédságában, az Ötvenhatosok terén hatalmas fűtött sörsátrak, partisátor, sramlizene, hivatalos Paulaner Oktoberfest shop, 55 nemzetközi és hazai főzde 300-féle söre, 110 kiállító, több mint 50 fellépő, továbbá óriáskerék várja a közönséget. Magyarország legnagyobb gasztrofesztiváljára elhozzák a kizárólag a müncheni Oktoberfest idejére főzött, limitált szériás sört is. A Budapest Utcán jelen lesznek fővárosunk kedvelt szórakozóhelyei, pubjai, street food éttermei, a Világkonyhában pedig egzotikus országok söreivel és sörös étkeivel ismerkedhetsz.

Részletek >>> 

Földi javak asztalunkon – családi nap és vásár Vácrátóton

Október 2-án, vasárnap kerül sor a Nemzeti Botanikus Kert hagyományos őszi rendezvényére. Miután egy díjmentes vezetett sétán megcsodáltad a természeti szépségeket és a kopasz őszirózsák virágpompáját, keresd fel a szabadtéri büfét a Kastély mögötti nagy tölgyfánál, ha kemencés lángosra, furmintos lepényre, kürtős kalácsra és kávékülönlegességekre vágysz. A Kastély körül árusok kínálják portékáikat, akiktől őszi terményeket és kézműves élelmiszereket vásárolhatsz az éléskamrádba, továbbá növényeket és vetőmagokat a kertedbe. A 150 éves vérbükk alatt meseprogram, növényes alkotóműhely, korongozás és madaras vetélkedők várják a gyerekeket.

Részletek >>>

+ 1 előzetes:

Café Astoria CoolTúra – tányéron a kultúra

Október 7-én válogatott finomságokkal körített kulturális csemegéket tálalnak Budapest szívében, az idén 102 éves Danubius Hotel Astoria folyamatosan megújuló éttermében. A Café Astoria CoolTúra őszi programsorozat nyitányaként Szegvári Katalin beszélget premier előtt Marton Lászlóval, a Vígszínház korábbi igazgatójával pályafutásáról és az általa rendezett, a Vígben színre kerülő A Pál utcai fiúk című darabról. A beszélgetést kóstolófalatok követik: sok más mellett terítéken lesz fűszeres sajtkoktél, almás-mazsolás gyümölcsragu füstölt kacsamellel és panna cotta kardamomos szőlővelővel. Jegyeket elővételben vásárolhatsz a Danubius Hotel Astoria recepcióján.

Részletek >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss