Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4+1 ital, ami formába hoz a bikiniszezonra

default user icon
MME
A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása mindig nagyon fontos A felkészülés során pedig nem csak egészségünkért, de az ideális alakunkért is sokat tehetünk, ha sűrűn fogyasztjuk a sorozatunk mostani részében bemutatott italokat.
1. Zöld tea

Napi egy bögre, és sikeresen beindíthatjuk a zsírégetést! Ez a tea kordában tartja a vércukorszintet, ezzel pedig az éhségérzetünket is. Egy vizsgálat során egy kilóval többet fogytak azok, akik napi 4-5 csésze teával egészítették ki a diétájukat, mint az azt mellőző társaik. Mindez az erőteljes és egyedi katekineknek köszönhető, azoknak az antioxidánsoknak, amik segítik a zsír távozását a zsírsejtekből (különösen a hasi tájékon), majd felgyorsítják a máj működését, ami így gyorsabban alakítja át a felszabadult zsírt energiává.

ZÖLD, FEHÉR, FEKETE - ÍGY KÉSZÍTSD EL A TEÁD, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN! >>> 
2. Citromos víz

Nyilván mindenki egy nagy pohár limonádéra gondol, de ne feledjük, hogy jól akarunk mutatni abban a fürdőruhában, és hanyagoljuk kicsit a cukrot. Tudjuk, hogy nem szerencsés a vonalaink szempontjából, ha a szervezetünk túl sok felesleges vizet raktároz – de pont ezt kerülhetjük el azzal, ha sokat iszunk! Elsőre meglepőnek tűnik, de akkor kezdi testünk felhalmozni a vizet, amikor úgy érzi, hogy tartalékolnia kell, ezért bőséges utánpótlással megelőzhetjük, hogy kétszer akkora legyen a pocakunk, mint általában. Fokozhatjuk a hatást egy kis citrommal: a héjában található limonén vegyület segít a méregtelenítésben, élénkíti az anyagcserét, így már csak pár felülés, és garantáltan feszes hassal vonulhatunk végig a strandon.

FOLYADÉKBEVITEL OKOSAN: MIKOR MENNYIT KELL INNI? >>> 
3. Mandulatej

Aki gyors eredményre vágyik, annak mellőznie kell a tehéntejet. Minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb laktázt termel a szervezetünk, így egyre nehezebb az emésztőrendszerünknek feldolgozni az állati eredetű tejtermékeket. A nyári jegeskávéról azonban embertelenül nehéz lenne lemondani, szerencsére nem is kell, csak használjunk hozzá mandulatejet. A mandula is tele van kalciummal, ami segít abban, hogy több zsírt égessen el a szervezet. Emellett magnézium is található benne, ez pedig az izmok, az idegrendszer és a fehérjeszintézis megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Így sokkal hamarabb lesz látványos eredménye az edzésnek!

NÖVÉNYI TEJEK, TEJITALOK, TEJPÓTLÓK >>> 
4. Gyömbértea

Nincs mit tenni, imádjuk az előre feldolgozott, mesterséges adalékanyagoktól hemzsegő ételeket – amik puffadást, lelassult bélműködést, vagy akár kisebb gyulladásokat is okozhatnak. Azonban itt a segítség! Reggel érdemes egy pohár gyömbérteával indítani a napot, ami helyreteszi a zsigereinket. A gyömbért már régóta használják a hasfájás megszüntetésére, de a legfrissebb tanulmányok szerint a gyulladáscsökkentő hatása is figyelemre méltó. Fogyasztása tehát remek hatással van az emésztésre, ráadásul a cukor és a só utáni sóvárgásunkat is visszafogja. Nem találunk kész változatot a boltokban? Tegyünk fél teáskanálnyi reszelt gyömbért a forró vízbe kedvenc teafilterünk mellé, fogyasztás előtt szűrjük le, és már kész is a saját változatunk!

TOP 3 FŰSZER A GARANTÁLT FOGYÁSHOZ >>> 
5. Leves

Könnyen elfeledkezünk róla, de ez is folyadékforrás! Természetesen nem az agyonsózott zacskós változatokra kell gondolunk. A zöldségleveseket ajánljuk a legszívesebben, hiszen ezek igazán rostban gazdagok. Nem meglepő, de a kutatások is alátámasztották, hogy a levesek a legtáplálóbb, leglaktatóbb ételek közé tartoznak: azonos kalóriatartalom mellett a folyadékok és a szilárd táplálékok közül is ettől érezzük magunkat a leghosszabb ideig jóllakottnak. Ez a magas makrótápanyag tartalom mellett annak köszönhető, hogy az agyunk ételként tekint rá, így jobban tudatosul a telítettségérzet, mint az üdítőknél és a gyümölcsleveknél. 

Zöldségleves receptek >>> 


7 GYÜMÖLCS, AMITŐL CSINOSABB LESZEL NYÁRRA! >>> 
3 ÉTEL, AMI CSÚCSFORMÁBA HOZ A BIKINISZEZONRA! >>> 
4 ENERGIABOMBA, AMI FORMÁBA HOZ A BIKINISZEZONRA >>> 
 MÉG TÖBB DIÉTÁs és fogyókúrás TIPP ITT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss