Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étkezési szokás, amin nyáron változtatnod kell

A nyári melegben egy kicsit másra van szüksége a szervezetnek, mint télen. Éppen ezért, néhány dologra nagyon fontos ilyenkor odafigyelni - máris mutatjuk, hogy mire!

Ne megszokásból egyél

Nyilván neked is megvan a saját napirended, ami azt is megában foglalja, hogy mikor és mit eszel reggelire, ebédre és vacsorára. Azonban lehetséges, hogy a szervezeted a nagy hőségben mást igényel. Ha azt érzed, hogy nem vagy éhes, ne erőltesd az evést, hiába van ebédidő és kerüld a nehéz ételeket. Inkább próbálj meg többször kevesebbet enni és ne a megszokott sémák szerin étkezz, hanem figyelj befelé, hogy megtudd, mi esne jól..

Figyelj a hidratálásra

A nagy melegben a testnek fokozottan szüksége van a hidratációra. A jó hír az, hogy a szezonális gyümölcsök és zöldségek sokat tudnak ebben segíteni, nagyban hozzájárulnak szervezet folyadékigényének kielégítéséhez, és felüdülést nyújtanak a nagy melegben. Görögdinnye, sárgadinnye, őszibarack, meggy, kukorica, patiszon, uborka… Soroljuk még?

Raktározz télire

Nem csak az élvezet és a hidratáltság miatt érdemes belakmározni a szezon ajándékaiból, hanem azért is, hogy feltöltsd a vitaminraktáraidat télire. Persze, ha van időd és kedved, akkor amellett, hogy sok vitaminban és ásványi anyagban gazdag ételt eszel ilyenkor, készíthetsz lekvárt is, amit a polcokon raktározol, hogy maradjon a hidegebb napokra.

Vigyázz a cukorral

Nyáron nagyon jól esik a hűsítő üdítőital, de próbálj meg tartózkodni az agyoncukrozott ivólevektől, mert ezek igazából nem hidratálnak, csak becsapják a szervezetedet, ráadásul még hizlalnak is. A gyümölcsökkel amúgy is elég gyümölcscukrot viszel be a szervezetedbe. Igyál inkább vizet, limonádét vagy házi készítésű jeges teát.

Fokozottan ügyelj a higiéniára

A nagy melegben sokkal gyorsabban szaporodnak a baktériumok, így fontos odafigyelni a higiéniai szabályokra. Amint lehet, azonnal tedd be a hűtőszekrénybe a hűteni való élelmiszereket. A nyers húst és a tojást tárold jól elkülönítve egymástól. A darált húst lehetőleg még aznap használd fel, amikor vetted. Amennyiben érzed, hogy valami nem stimmel a hús vagy a tojás szagával, ne használd.

AZ 5 LEGVESZÉLYESEBB NYÁRI KAJA, AMITŐL ÉTELMÉRGEZÉST KAPHATSZ>>> 

KÖNNYŰ, NYÁRI GRILLDIÉTA: ÍGY FOGYJ GRILLHÚSOKKAL ÉS SALÁTÁKKAL>>> 

A 6 LEGJOBB KARCSÚSÍTÓ NYÁRI ITAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss