Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel, amit edzés előtt soha ne egyél

default user icon
MME
Edzés előtt kell enni, hiszen nem lehet üres gyomorral minőségi munkát végezni. Ám nem mindegy, hogy mit eszel, hiszen eléggé kellemetlen, amikor a tréning alatt gyomorfájás, hányinger kínoz, mert tele etted magad. Ha nem akarsz rosszul lenni az edzésen, az alábbi ételeket mindenképpen kerüld el edzés előtt.

Rostban gazdag ételek

A rostokban gazdag ételek, mint például a teljes kiőrlésű kenyér, tészta, zab nagyon egészségesek, jó hatással vannak az emésztésre. Lassan szívódnak fel, hosszú távon eltelítenek. Ám pont emiatt az emésztésük több időt vesz igénybe, ha edzés előtt teleeszed magad egy tál zabkásával, akkor az a puffadáshoz , hányingerhez, gyomorgörcsökhöz vezethet.

 

Bizonyos zöldségfélék

A brokkoli, a kelbimbó, és a karfiol nagyon jól beleillenek a diétés étrendbe, de sportolás előtt ezeket sem ajánlatos fogyasztani, mert haspuffadást okoznak.

Tejtermékek

Tejet, sajtot és joghurtot inkább edzés után egyél. A tejtermékeknek magas a zsírtartalma, emiatt álmosnak érezheti magát az ember edzés közben, ráadásul a gyomor savtartalmát is megnövelik. Néhány ember különösen nehezen emészti meg a tejtermékeket, náluk gyomorproblémák, puffadás léphet fel.

Fűszeres ételek

A fűszeres ételek egyrészt emésztési zavarokat vagy gyomorégést okozhatnak, amelyek kellemetlen fájdalommal járnak, emiatt akár az edzést is le kell mondanod. Másodszor, a fűszeres ételek is erős görcsökhöz vezethetnek, amelyek arra kényszeríthetenek, hogy félbehagyd az edzést.

Dió

Bár sokan azt gondolják, hogy ha elrágcsálnak egy marék olajos magvakat az edzés előtt, akkor az elég energiát ad a tréninghez. Az egészséges zsírok fontos részét képezik a teljes étrendünknek, ám ezek nagy zsírtartalmú rágcsálnivalók, mint például a dió is, edzés előtti fogyasztása inkább veszélyezteti az edzést. A zsír lassítja az emésztést.

7 ZSÍRÉGETŐ ÉTEL, AMI SEGÍT A FOGYÁSBAN >>> 

5 ISTENI CSEMEGE, AMIT EDZÉS UTÁN BÁTRAN FOGYASZTHATSZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss