Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel, amiben több zsír van, mint egy zacskó chips-ben

default user icon
MME
Amikor fogyókúrázni kezdesz, valószínűleg az első dolog, amit megvonsz magadtól, az a nassolnivaló. De tudtad, hogy néhány egészséges (vagy egészségesnek hitt) ételben több zsír van, mint egy zacskó chips-ben? A 40 grammos, sós burgonyaszirom ugyanis átlagosan 14 gramm zsírt tartalmaz, a következő ételek pedig jóval többet!

1. Avokádó: 21 g zsír

Az avokádó egy könnyed gyümölcsnek (igen, az avokádó valójában gyümölcs) tűnhet, viszont valójában 21g zsírt tartalmaz. De ne aggódj, csupa olyan zsír van benne, ami jó tesz a szívednek, ráadásul tele van fontos vitaminokkal tápanyagokkal, szóval továbbra sem kell kihagyni a salátádból.

2. Coleslaw saláta: 19 g zsír

A káposzta nagyon egészséges, rengeteg K-vitamint tartalmaz, de ha majonézzel és cukorral kevered, akkor könnyen felszaladhatnak tőle a pluszkilók. Ha egy nagyobb adagot elfogyasztasz belőle, az pontosan olyan, mintha felfalnál egy zacskó chips-et!

3. Lazac filé: 25 g zsír

Egy adag lazac jóval több zsírt tartalmaz, mint egy zacskó burgonyaszirom, viszont a különbség az, hogy a hal tele van létfontosságú omega-3 zsírsavakkal, fehérjével, antioxidánsokkal és káliummal.

4. Mozzarella (teljes tejből): 22 g zsír

Bizony, egy 100 grammos mozzarella sokkal több zsírt tartalmaz, mint gondolnád, ezért nem árt vigyázni vele, ha a salátád mellé fogyasztod! 

5. Olívaolaj: 28 g zsír

Ha megeszel 2 evőkanál olívaolajat, az gyakorlatilag kétszer annyi zsírt tartalmaz, mint egy zacskó burgonyaszirom. Szóval ha fogyókúrázol, mindenképp gondold át, hogy nyakon öntöd-e vele a salátádat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss