Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 érdekesség, amit biztos nem tudtál az evőpálcikákról!

default user icon
MME
A kés-kanál-villa trió mellett ismerjük meg a világ másik felén használatos evőeszközt. Mit tud az evőpálcika?

Több ezer éve használják, leginkább Kínában, Japánban, Koreában és Vietnámban.

1. A pálcikák méretei

A pálcikák hosszúságai eltérőek. Függ attól, hogy hol, és mire használják. Főzéshez jóval hosszabb, 40-60 centimétereseket, míg étkezéshez rövidebbeket használnak. Kínában 20-26 cm az átlag, míg Japánban 16-20 cm.

2. Hányan esznek pálcikával?

A világ lakosságának 40%-a eszik kézzel, 30%-a késsel és villával és 30%-a pálcikával!

3. Eldobható evőeszköz

Évente körülbelül 60 billió eldobható evőpálcika kerül a szemetesbe. A fából és bambuszból készültek ugyanis nehezen tisztíthatóak.

4. Miből készül?

Az evőpálcikák a legkülfélébb anyagokból készültek és készülnek, napjainkban is. Régen fából, porcelánból, aranyból, ezüstből és különféle drágakövekből faragták őket. Ma fából, bambuszból, fémből és műanyagból készülnek.

5. A pálcika megmozgat!

Sokkal egészségesebb evőpálcikával enni, mert étkezés során több, mint 40 izmot mozgat meg az ujjainktól a vállunkig.

Így gyakorolhatod a pálcikával evést>>>
Ezeket az ételeket edd pálcikával>>>

Ezek is érdekelhetnek