Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

44 gerezdes fokhagymaleves parmezánnal

default user icon
12 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 26 pucolatlan gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes vöröshagyma, szeletelve
  • 1,5 teáskanál friss kakukkfű, felaprítva
  • 18 pucolt gerezd fokhagyma
  • 8.5 dl húsleves (1,5-2 kockából)
  • 1,25 dl tejszín
  • 1/2 csésze friss reszelt parmezán
  • 4 gerezd citrom
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: - A sütőt melegitsd elő 180 fokra.

    - A 26 gerezd pucolatlan fokhagymát tedd tűzálló tálba, locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd, rázd össze. Szorosan fedd le alufóliával, mehet a sütőbe 45 percre. Puha és aranybarna lesz belül. Hagyd kihűlni, majd nyomd ki a héjukból őket. Tedd félre.

    - Olvaszd fel a vajat egy teflonos vagy vastagabb aljú lábasban, tedd rá a vöröshagymát és a kakukkfüvet. Kb. 6 percig dinszteld, majd tedd bele az összes fokhagymát, és még 3 percig főzd-pirítsd össze. Öntsd fel a levessel, fedd le, és kis lángon 20 percig főzd, amíg a fokhagyma megpuhul.

    - Turmixold össze, keverd hozzá a tejszint, kóstold, sózd, borsozd (szerintem csak bors). Forrald fel újra, kevergetve, majd leveheted a tűzről.

    - 4 tányérba oszd szét a parmezánt, merd rájuk a levest. 1-1 citromgerezdet facsarj rájuk, pikánssá teszi.

    - Fogyaszd el jó étvággyal, ha már megdolgoztál vele. :)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ferenc
Nagyon finom leves, viszont a fokhagymák sütését a megadott idő szerint nem ajánlanám, nekem a tepsiben szénné égtek, ezért a receptben leírtak szerint (olívaolaj, só, bors rá) és inkább alufóliába csomagolva 180 fokos sütőben 15-20 percig süssük, nagyon finomak lesznek és könnyen kijönnek a héjukból. Az alufóliát utána eldobhatjuk, nem kell mosogatni, de vigyázzunk mert forró amikor kivesszük a sütőből!
franciiska
nagyon szuper, ez volt az első étel amit a barátomnak főztem, azóta is imádja:)
joder
Nati, örülök, hogy bejött neked is! Katty - ? Judit, én nem ajánlom a mikrót, szerintem nem túl megbízható sütésre. Viszont ha 45 perc sok a pénztárcádnak, rövidítsd le amennyire te gondolod, max picit nyersebb lesz, de úgyis megfő a többivel később. De egy kis sült íz kellene bele... Üdv
juditgilbert
Ha valaki tudja, valaszoljon nekem: lehet mikorban is sutni a fokhagymagerezdeket (persze alu-folia nelkul, de lefedve az edenyt) mivel a sutöben nagyon sokba kerul 45 perces sutes....
Katty08
pfff LOL :D
orosznati
Ma ezt főztem, isteni lett! Bekerült a kedvenc levesek közé. Köszönöm az egyszerű és finom leves receptet.
cranberry
Karácsonyra készítettem el, azóta is emlegetik! A legjobb fokhagyma leves amelyet valaha is készítettem! És az az illat, amit a héjában pirított gerezdek pirításakor van-----!..még egy kis száraz fehérbor a végén... nagyon finom! (Nem kell aggódni a szagok miatt! A sütés-főzés és a citromlé nagyon jól ellensúlyoz, de ez még egy kis aggódást is megér! ;-)
joder
Hi, porcelán, mivel sütve-főzve van a fokhagyma, nincs jelentős hatása, legalábbis én nem éreztem nagyon. Próba szerencse, ugye?
porcelan71
A leves elfogyasztása után hány nap múlva lehet emberek közé menni?
mary-anna
Mire jó a receptkeresés? Megtanultam életem első spanyol szavát...Hát

Hasonló Receptek

Magazin