Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 zseniális tengerisó-kezelés, amit otthon is elvégezhetsz!

default user icon
MME
Az egészségmegőrzésben játszott szerepével már az ókorban is tisztában voltak, manapság pedig a bőr fiatalítása és megszépítése érdekében is egyre gyakrabban bevetik - használd ki a tengeri só gyógyító-szépítő erejét!
Krónikus ínygyulladásra - rágj sót!

Mi kell hozzá? 1 tk tengeri só, kevés víz
Így alkalmazd: Keverd össze a sót a vízzel, vegye a szájába, és rágja addig, amíg érzed a sószemcséket a fogaid között. Végül köpd ki.

Bőrhibák ellen - sóradír

Mi kell hozzá? 50 g tengeri só, 3-4 ek olívaolaj, 1-2 ek jó minőségű, nem szintetikus illóolaj

Így alkalmazd:  Az összetevőket keverd össze egy tálkában, majd az egész tested dörzsöld be az olajos-sós eleggyel. Ezután csavarj magad köré egy nagy fürdőlepedőt, majd arra egy gyapjútakarót. Pihenj le kb. 30 percre. Ha kezd meleged lenni, ne ijedj meg, ez azt mutatja, hogy elkezdett hatni a keverék! Végül meleg vízzel zuhanyozz le, és törölközz meg teljesen. A bőrradír hatására a durva és száraz, zsíros vagy pattanásos bőrfelület ismét sima lesz, és megtisztul a méreganyagoktól.

Fülfájásra - sóval töltött zsákocska

Mi kell hozzá? Kisméretű pamutzsák vagy pamutzokni, 1 csésze tengeri só
Így alkalmazd:  Töltsd a sót a zsákba, és tedd be azt a sütőbe. Melegítsd fel 50-60 fokon, majd óvatosan szorítsd a füledra. Naponta több alkalommal is megismételheted!

Salaktalanító fürdő - lazíts sóban!

Mi kell hozzá? 1,2 kg tengeri só
Így alkalmazd:  A sót olddd fel egy kád vízben. Az első pár alkalommal csupán 15 perces fürdőt vegyél, később fokozatosan növelheted az időtartamot 30 percre. A víz maximum 37 fokos legyen, hogy ne terheld feleslegesen a szervezetedet, és a són kívül ne tegyél bele más ápoló anyagokat, pl. habfürdőt! A fürdő végeztével ne zuhanyozz le, csak itasd le a bőrödről a nedvességet, majd pihenj legalább 30 percet. A sós fürdő az egész szervezetet stimulálja, fokozza a méregtelenítést, a bőr anyagcseréjét pedig felpörgeti.

Figyelem: sóoldatos kádfürdőt hetente maximum egyszer szabad venni!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss