Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 villámgyors bruschetta a szilveszteri partihoz

default user icon
MME
Az olasz, ropogós miniszendvics rendszerint előételként kerül az asztalra, de akár szilveszteri partiszendvicsként is megállja a helyét.

A legegyszerűbb bruschetta frissen pirított kenyérből vagy bagettből készül, amelyet még melegen alaposan bedörzsölnek fokhagymával, majd megsózzák, meglocsolják kiváló minőségű olívaolajjal, megszórják egy kevés borssal.

Íme néhány változat 4 személyre. 

Paradicsomos

Serpenyőben süss meg 8 szelet bagettet 2 ek olívaolajon. Közben vágj fel szeletekre 20 dkg koktélparadicsomot, keverj hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 csipet kristálycukrot és 1 ek olívaolajat. Ízesítsd frissen aprított oregánóval, és sózd, borsozd meg. Halmozd a még meleg kenyerekre.

 

Tonhalas

Szűrj le 20 dkg tonhalkonzervet, adj hozzá 3 db apró kockákra vágott paradicsomot, 1 db meghámozott, felszeletelt lila hagymát, sózd, borsozd meg, és keverj bele 1 ek frissen aprított bazsalikomot. Halmozd a megpirított kenyerekre a tonhalas keveréket.

Gombás

Vékonyan szeletelj fel 25 dkg gombát, és vágj karikákra 2 db újhagymát. Süss meg 1 ek forró olajon 5 dkg csíkokra metélt bacont a gombával együtt, és adj hozzá  hagymát. Ízesítsd sóval, fekete és rózsaborssal, majd kanalazd az elősütött bagettekre.

Keleties

Amíg a kenyerek sülnek, apríts finomra 4 szál petrezselyemzöldet, és keverj hozzá 6 ek mangócsatnit. Sózd, borsozd meg, és adj hozzá 1 tk lime-levet. Végül morzsolj bele 10 dkg kecskesajtot, és rakd meg a keverékkel a forró kenyereket.

VILLÁMGYORS VACSORA, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD: 10 MENNYEI BRUSCHETTA-VARIÁCIÓ >>>

RETRO PARTIFALAT AZ ÜNNEPEKRE: SAJTOS-UBORKÁS FASÍRTGOLYÓ >>>

4 VILLÁMGYORS SÓS NASS SZILVESZTERRE, CSIPSZ ÉS ROPI HELYETT >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss