Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 tuti konyhai praktika krumplival - próbáld ki!

Krumpli, burgonya, pityóka - jópár név és legalább ennyi, ha nem több kiváló tulajdonság jellemzi kedvenc köret-alapanyagunkat. Mindjárt itt van négy, amit jó, ha a mindennapokban észben tartasz.
1. Sótalanításhoz

Az elsózott zöldséglevesbe reszelj egy nyers krumplit! Azonban a húslevesbe egészben tedd bele, és ha megpuhult, vedd ki!

2. Sűrítésre

A mártásba vagy szószba ételsűrítő helyett főzhetsz burgonyát. Amikor puhára párolódott, pürésítsd!

3. Szagsemlegesítésre

Ha káposztát főzöl, tegyél a főzővizébe egy nyers krumplit, ami megköti a szagokat.

4. Panírozáshoz

A lisztbe, majd felvert tojásba mártott hússzeletet zsemlemorzsa helyett gyengéden nyomkodd reszelt burgonyába! Arra figyelj, hogy ezt alacsony hőfokon kell megsütni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss