Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 tuti étvágycsökkentő tipp farkaséhség ellen

default user icon
MME
Diétázol, de állandóan korog a gyomrod? Pedig csak az étkezési szokásaidat kell megváltoztatnod, és az éhségérzeted megszűnik!
Tápláló reggeli

Ha a reggeli után hamar megéhezel, valószínűleg túl kevés rostot fogyasztottál. Pedig a ballasztanyagoknak szinte nincs is energiatartalmuk, sokáig maradnak a gyomorban, és ösztönzően hatnak az anyagcserére, így elősegítik a fogyást. Elsősorban a gabonaszemek külső rétegeiben találhatók, ezért érdemes teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket fogyasztani.

Tipp: Esténként törj össze mozsárban 3 dkg gabonát, pl. búzát, rozst, zabot vagy árpát, és éjszakára tedd a hűtőszekrénybe. Majd reggel adj hozzá joghurtot, valamint friss gyümölcsöt, például egy érett banánt. Máris kész a tápláló és egészséges reggeli. 

FOGYÓKÚRÁZÓK FIGYELEM! 9 SZUPEREGÉSZSÉGES ÉS DIÉTÁS REGGELI >>> 
Laktató alma

Nassolnivalók helyett az étkezések között fogyassz el egy almát! Ez - a benne lévő gyümölcscukornak köszönhetően - hirtelen emeli meg a vércukorszintet és elűzi az éhséget. További előnye, hogy rengeteg vitamint, káliumot, magnéziumot, vasat és más ásványi anyagokat tartalmaz, kiváló vízhajtó hatású, valamint elősegíti a salaktalanítást is.

Tipp: Bármikor, amikor csak megéhezel, apríts fel két almát, és lassan majszold el.

A 7 LEGEGÉSZSÉGESEBB GYÜMÖLCS A VILÁGON >>> 
Fékező grépfrút

Ha étkezés előtt fél órával megeszel egy 1/2 grépfrútot, gyorsabban megszabadulhatsz a felesleges zsírpárnáidtól. A gyümölcsben lévő keserű anyagok ugyanis serkentik az emésztést. A cukoranyagcsere fokozódik, a test kevesebb inzulint termel, a zsíranyagcsere pedig aktív marad. Minél keserűbb a gyümölcs, annál több benne a karcsúsító C-vitamin. Már egyetlen darab elfogyasztásával - mindegy, hogy világos vagy rózsaszínű a húsa - majdnem az egész napi vitamin szükségletedet fedezheted.

Tipp: Étkezés előtt 30 perccel egyél meg 1/2 grépfrútot cukor nélkül, vagy igyál meg 2 dl grépfrútlevet. Vigyázat! Ez a citrusféle fokozza egyes gyógyszerek hatását, ezért mielőtt a kúrát elkezded, kérdezd ki háziorvosodat.

3+1 INDOK, HOGY MEGSZERESD A GRÉPFRÚTOT! >>> 
Ízletes desszert

Régi, jól bevált módszer rosszkedv esetén vagy egy stresszes nap után a csokoládénassolás. Hiszen épphogy elolvad a csoki a szádban, a szervezet máris boldogsághormont termel, ami jókedvre derít és a hasat is telíti. Ugyanakkor ez az édesség bőségesen tartalmaz kalóriát és zsírt. Ezért ha lehet, bánatűzőként inkább a fehérjéket részesítsd előnyben.

Tipp: Tegyél egy kis tálkába 150 g túrót, majd önts rá joghurtot vagy írót, és szórd meg egy marék friss gyümölccsel. Rendkívül ízletes és laktató desszert.

3 DIÉTÁS DESSZERT, AMIT A FOGYÓKÚRÁZÓK IS BÁTRAN MEGEHETNEK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss