Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 tipp, hogy kristálytiszta legyen a mikród

default user icon
MME
A mikró tisztítását a legtöbb háziasszony addig halogatja, amíg tudja, hiszen a kisikálása nem egyszerű feladat - legalábbis eddig tuti, hogy te is ezt gondoltad. Azonban ha beveted a következő praktikákat, villámgyorsan patyolat tisztává varázsolhatod a mikródat!

Mielőtt elkezdenél takarítani...

Mindig húzd ki a mikró kábelét a konnektorból! Így megelőzheted az esetleges baleseteket, plusz tökéletes alkalom arra, hogy a kábelről is letörölgesd a porcicákat. 

1. Nedves törlőkendő 

A leggyorsabb módja a mikró tisztításának, ha beteszel 5 percre egy maréknyi nedves törlőkendőt. A kendőből származó gőz ugyanis lágyítja a makacs foltokat, így miután kihűltek a felforrósított kendők, elég, ha áttörlöd velük a mikródat. Viszlát, órákig tartó sikálás! 

 


2. Citrom 

Egy mikrózható tálba engedj egy kevés vizet, és tegyél bele egy citromot, majd rakd a „csodaszert” a mikróba 10 percre. A vízgőz feloldja a makacs szennyeződéseket, a gyümölcstől pedig citromillatban úszik majd az egész konyha. Ha lejárt 10 perc, utána elég, ha száraz törlőkendővel áttörlöd a mikrohullámú sütőt. 

3. Mosogatószer 

Tölts meg egy tálat meleg vízzel, és adj hozzá egy kevés mosogatószert. Egy percig mikrózd meg, majd márts bele egy szivacsot, és töröld át vele a mikrót. A vízgőz segít feloldani a makacs szennyeződéseket, amiket így egy nedves szivaccsal könníedén eltávolíthatsz. Ráadásul a mosogatószertől még illatos is lesz a mikró! 

4. Ecet 

Egy tálat tölts meg félig vízzel, adj hozzá egy evőkanál ecetet, majd tedd be a mikróba 5 percig. A gőz segít feloldani a szennyeződéseket, így utána csak egy száraz rongyra lesz szükséged ahhoz, hogy tisztára töröld a mikródat.

TÍZSZER ANNYI BAKTÉRIUM VAN A TELEFONUNKON, MINT A VÉCÉÜLŐKÉN - TÉNYEK A TAKARÍTÁSRÓL>>> 

5 KÉRDÉS ÉS VÁLASZ A HŰTŐTAKARÍTÁSRÓL>>> 

ÍGY RAKJ RENDET A KAMRÁBAN - 7 SZUPER TIPP A TAKARÍTÁSHOZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss