Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 szuper recept, ha ételérzékeny vendégre kell főznöd

Biztosan kerültetek már olyan helyzetbe, hogy vendégeket vártatok és kiderült, a társaságban van olyan ember, aki laktóz-, vagy gluténérzékeny, a te családodban viszont senki sem az. Mit főzzél, hogy mindenki elégedett legyen? Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője olyan recepteket mutat, amelyekkel mindenki jóllakik.

Kedves Tünde! Egy glutén- és egy laktózérzékeny illetőt várok vacsorára. Mi a férjemmel nem vagyunk érzékenyek, azonban nem szeretnék háromfélét főzni. Mi olyat tudok készíteni, ami finom, kiadós, és mindannyian fogyaszthatjuk?

Barátaid, ismerőseid részére gyors és egyszerű ételeket tudsz készíteni. Több olyan receptet is ajánlok, amelyeket mindenki bátran fogyaszthat. Az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok glutén és laktózmentesek is egyben!


Mártott hagymakarikák, paradicsom szósszal

Hozzávalók: hagyma, csicseriborsóliszt, rizsliszt, olaj, tojás, 100% paradicsomszósz, só, nád porcukor, őrölt fekete bors, bazsalikom, oregánó.

A hagymákat szeltekre vágom és rizslisztbe forgatom. A csicseriborsólisztet kikeverem a tojással, vízzel, sóval és az őrölt borssal, belemártom a hagymakarikákat és forró olajba megsütöm. A mártogatóshoz a paradicsomszószt összekeverem sóval, nádcukorra és a fűszerekkel.

Sült-sajtos kölestészta

Hozzávalók: kölestészta, laktózmentes reszelt sajt, tojás, fokhagyma, petrezselyem, laktózmentes vaj, só, őrölt bors.

A tésztát sós vízben puhára főzöm. A vajat felforrósítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, sót, borsot, majd a kifőzött tésztát belekeverem. Külön tálban a tojást habbá verem, beleszórom az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot. A fokhagymás tésztát kiolajozott tepsibe helyezem és leöntöm a tojásos masszával. Sütőben készre sütöm.


Mascarponés-citromos sült banánhab

Hozzávalók: laktózmentes mascarpone, tojás, tápióka keményítő, banán, pisztácia, citrom, nádcukor.

A mascarponét a cukorral, keményítővel, és a banánnal botmixerrel összekeverem. A tojást felverem és a citrom kifacsart levét hozzáöntöm. A masszát kivajazott formába öntöm és vágott pisztáciát szórók a tetejére. Sütőben 180 fokon készre sütöm.


Fűszeres –fenyőmagos batáta, grill kolbászkákkal

Hozzávalók: batáta (édesburgonya), olívaolaj, grill kolbász, só, bors, fenyőmag, petrezselyem, bazsalikom.

Az édesburgonyát meghámozom, szeletekre, majd hasábokra vágom. Befűszerezve sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem és olívaolajjal lekenem. Melléhelyezem a kolbászkákat és együtt előmelegített sütőben 170-180 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm. A batátát figyeljük, hogy ne égjen oda. A fenyőmagot az olívaolajjal, sóval, borssal, bazsalikommal és petrezselyemmel aprítógépbe összeturmixolom. Tálaláskor a petrezselymes fűszeres olajjal lelocsolom a kész batátákat.

5 RECEPT SZÜLINAPI ZSÚRRA, HA ÉTELALLERGIÁS A GYEREK >>> 

CSIRKEMELL ÉDESBURGONYA- ÉS KRUMPLIPÜRÉVEL >>> 

FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>> 

FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss