Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4+1 zseniális sütemény sütési praktika, amit jó, ha tudsz!

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a sütési praktikák közül szemezgettünk nektek - jól jöhetnek a hétvégén!
1.

Muffinsütéskor is hasznos lehet egy fagylaltoskanál: meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

2.

Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük el, így biztosan nem károsodik a forma.

3.

Tojásfehérje felverésekor, a cukrot a félig felvert fehérjébe szórjuk, így biztosan keményre lehet verni, míg ha előtte tesszük bele a cukrot, nem verődik habbá. Ha mindezt néhány csepp citromlével is kiegészítjük, keményebb és fényesebb lesz a tojásfehérjéből felvert hab.

4.

Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk, mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára.

+1.

A boltban vásárolt réteslapot enyhén megnedvesített konyharuhán nyissuk szét. Gyorsan dolgozzunk vele. A megmaradt réteslapokat gyorsan csomagoljuk be légmentesen, és tegyük hűtőszekrénybe. A maradék réteslapokat mielõbb használjuk fel!

Ezek is érdekelhetnek

Friss