1.
Muffinsütéskor is hasznos lehet egy fagylaltoskanál: meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.
2.
Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük el, így biztosan nem károsodik a forma.
3.
Tojásfehérje felverésekor, a cukrot a félig felvert fehérjébe szórjuk, így biztosan keményre lehet verni, míg ha előtte tesszük bele a cukrot, nem verődik habbá. Ha mindezt néhány csepp citromlével is kiegészítjük, keményebb és fényesebb lesz a tojásfehérjéből felvert hab.
4.
Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk, mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára.
+1.
A boltban vásárolt réteslapot enyhén megnedvesített konyharuhán nyissuk szét. Gyorsan dolgozzunk vele. A megmaradt réteslapokat gyorsan csomagoljuk be légmentesen, és tegyük hűtőszekrénybe. A maradék réteslapokat mielõbb használjuk fel!