Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 olajos mag, amitől egészséges és szép leszel

default user icon
MME
Nagy energia- és zsírtartalmuk miatt sokan kerülik a csonthéjasokat és az olajos magvakat, pedig nélkülözhetetlen tápanyagokkal látják el a szervezetet.
Kesudió: megfiatalítja a bőrt

Eredete: Amerika trópusi részén őshonos, napjainkban főleg Indiában termesztik.

Hatása: Gazdag B-vitaminokban, melyek segítenek az idegek és az izomszövetek egészségének megőrzésében, és javítják a stresszel szembeni ellenálló képességet. Bár a kesudió szénhidráttartalma a többi diófélénél kicsit magasabb, koleszterint nem tartalmaz.

Tipp: Főzéshez is használhatod az ázsiai konyha kedvelt hozzávalóját.

A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB GABONAFÉLE, AMI SEGÍT, HOGY FITTEBB LEGYÉL! >>> 
Földimogyoró: csökkenti a fejfájást

Eredete: A kedvelt téli ropogtatnivaló Dél-Amerika trópusi vidékein őshonos. Manapság Kínából és Nyugat-Afrikából importálják a legnagyobb mennyiséget.

Hatása: A csonthéjasok közül a mogyoró tartalmazza a legtöbb magnéziumot, ez az ásványi anyag segíthet a görcsös fájdalom enyhítésében.

Tipp: Sózatlanul fogyasztva a legegészségesebb.

5 NYOMÓS ÉRV AMELLETT, HOGY MINDENNAP EGYÜNK OLAJOS MAGVAKAT! >>>
Makadámdió: védi a szívet és az ereket

Eredete: Származási helyére utalva ausztrál mogyorónak is hívják.

Hatása: Olajtartalma igen magas, és leginkább telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek csökkentik a káros LDL-koleszterin szintjét, így pozitív hatással vannak az érrendszerre.

Tipp: A belőle sajtolt olajat salátákhoz és sütéshez is nyugodtan használhatod.

A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>> 
Mandula: gyorsan eltelít

Eredete: Ázsia az őshazája, de napjainkban már számtalan országban, így hazánkban is termesztik.

Hatása: Egy tartalmas étkezést is kiválthatsz vele, hiszen 100 g-ja 570–630 kcal energiát tartalmaz.

Tipp: Könnyen megpenészedhet, ezért jól záródó edényben, hűvös helyen kell tárolni.

A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB MAG A VILÁGON >>> 

Ezek is érdekelhetnek