Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 megfizethető ötlet az ünnepi hidegtálhoz

default user icon
MME
A hidegtálak igazi jolly jokernek számítanak ünnepi alkalmakkor. A saláták, pástétomok, sajt- és sonkatálak között mindenki talál kedvére valót. A karácsony közeledtével azonban egyre több a teendő és sokszor a főzésre kevesebb idő marad. Tippjeinkkel azonban könnyedén varázsolhatsz luxus hidegtálat az ünnepi asztalra.

1. Sonka- és szalámitál

A vendéglátás egyik fontos eleme a hidegtál, ami ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét az asztalon. A hidegtálak egyik kedvelt alapanyaga pedig a hús, ami többféle módon is a tányérra kerülhet. Különféle felvágottakkal, kolbászokkal, szalámikkal, sonkákkal tehetjük ínycsiklandóbbá a tálat. A Lidl Deluxe termékeinek köszönhetően olyan finomságokat vásárolhatunk az áruházlánc boltjaiban, mint például a prágai sonka, vagy a vékonyra szelet Bresaola marhasonka. A füstölt sertéshús különlegességek csomagban pedig négy különböző szalámival tehetjük színesebbé a tálunkat. 

2. Pástétomok

Ha miniszendvicseket is készítünk a tálra, akkor nemcsak szalámival, vagy sonkával pakolhatjuk meg azokat, hanem pástétomokat, szendvicskrémeket is kenhetünk rá. Ezeket a krémeket akár kistálakban is szervírozhatjuk friss bagettel. A pástétomokat, patékat azonban időigényes elkészíteni, ám szerencsére igazi, minőségi termékeket szerezhetünk be a boltokból, így időt spórolunk meg a készülődéssel. A Lidlben kihagyhatatlan a Deluxe tepertőrkrém, ami többféle ízesítéssel kapható, például fűszernövényekkel, almával, paradicsommal és csilivel. A paté selection-ben pedig olyan különlegességeket találunk, mint az áfonyával, mandulával és pezgsővel készült pástétomok. Aki nem szereti a sertéshúst, az pedig a szárnyas paték között válogathat.

3. Sajttál

A vendégek között akár vannak vegetáriánusok, akár nem, a sajtok is elengedhetetlen fogásai a hidegtálaknak. Szeletelt sajtokból készíthetünk körözöttel, vagy sajtkrémmel töltött tekercseket. A tömbös sajtokból pedig falatkákat, amit kínálhatunk szőlővel, almával. A Lidl Deluxe mindehhez kiváló minőségű alapanyagokat nyújt megfizethető áron. A kínálatukban a camembert sajttól kezdve, a bivalysajton át, a Roquefort sajtig, és a különböző sajtkülönlegességekig minden megtalálható.

4. Saláták

Nincsen hidegtál saláták nélkül. A majonézes salátákkal, friss salátákkal, tésztasalátákkal még gazdagabbá tehetjük a tálakat. A Lidl polcain mindig friss zöldségek és előre csomagolt saláták kaphatóak. A Deluxe termékek közül pedig különleges tészták, mint például a paradicsommal és bazsalikommal, vagy csilivel fűszerezett spagetti, vagy a medvehagymás széles metélt, illetve a karácsonyi motívumos tészta lehet kiváló alapanyaga egy tésztasalátának.

MÉG TÖBB ÍNYENCSÉGET AZ ÜNNEPEKRE ITT TALÁLSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss