Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A konyhád miatt hízol? Így rendezd át, hogy fogyj!

A szakértők megállapították, hogy az elhízást a környezetünk is befolyásolhatja - különösen igaz ez a konyhánkra. Néhány egyszerű trükkel és egy kis átrendezéssel azonban simán elérhetjük, hogy ne hízzunk, hanem inkább fogyjunk a konyhánk elrendezésének köszönhetően.

1. Kevesebb nassolnivaló a konyhaszekrényben

A tudat, hogy van egy csoki vagy egy zacskó chips a szekrényben, már elég is ahhoz, hogy nagyobb eséllyel nassolj - mondja Christine M. Palumbo, dietetikus és táplálkozási tanácsadó. Ez fokozottan igaz délután 15:00 körül és az esti órákban, amikor a legnagyobb vágyat érzel egy kis ropogtatnivaló után. Szóval a fogyás már a bevásárlás alatt elkezdődik - a legjobb, ha csak és kizárólag egészséges nasikkal töltöd meg a konyhát!

2. kisebb, színes tányérok

Ha ugyanannyi ételt szedsz egy nagyobb és egy kisebb tányérra, a nagy tányéron lévő adagot kevesebbnek látod, mert tudat alatt úgy érzed, ki kell töltened az üres helyet. Emiatt simán előfordulhat, hogy csak azért szedsz ki - és eszel meg - többet az ételből, mert túl nagy a tányérod. Sőt, egy kutatás azt is kimutatta, hogy a tányér színe is befolyásolja, hogy mennyit eszel. Azok, akik a kísérlet során fehér tányérra szedtek maguknak tejszínes tésztát, 22%-kal több ételt szedtek, mint azok, akik piros tányérról ettek. A szakértők szerint minél nagyobb a kontraszt a tányér és az étel színe között, annál kevesebbet eszel. 

3. gyümölcsök látható helyen

Ha az egészséges ételek kiesnek a látóteredből, akkor kevésbé valószínű, hogy megeszed őket. Tehát a gyümölcsöket ne rejtsd a hűtő aljába vagy a szekrénybe, inkább töltsd meg velük a gyümölcsös tálat, és tedd az asztal közepére. De nagyobb valószínűséggel kívánod meg őket akkor is, ha előre felszeleteled őket, és átlátszó tartályokban a hűtőbe készíted őket.

4. Kisebb kávéskanna

Nyugodj meg, nem arra kérünk, hogy egyáltalán ne igyál kávét, csak arra, hogy egy kicsit kevesebbet. Ha ugyanis túl nagy a kávéskanna, akkor lehet, hogy csak azért iszod meg a „maradék kávét”, hogy ne kelljen kiöntened. A túl sok koffein viszont egy friss tanulmány szerint inzulinrezisztenciához és elhízáshoz is vezethet. 

ITT A BIZONYÍTÉK: A KOSZOS LAKÁSTÓL KÖVÉREBB LESZEL>>> 

EZÉRT HÍZLAL A HŰTŐD ÚGY, HOGY ÉSZRE SEM VESZED!>>> 

AZT HISZED DIÉTÁS, DE KÖZBEN HÍZLAL - 5 SALÁTA, AMI VALÓDI KALÓRIABOMBA!>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció