Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3+1 kipróbált tipp hogy tökéletes legyen a rántott hús

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Elsőként kerüljön terítékre egy univerzális kedvenc: a rántott hús!
1.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

2.

A rántott hús készítésénél a panírozott húst olajba mártom, és egy lemezplatnin megsütöm, így nem szívja meg magát, és sokkal finomabb is lesz.

3.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz „cipőtalp”, ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

+1

Ha a rántott hús panírozásánál marad tojás, liszt és búzadara, öntsük össze, és evőkanállal vagy fagylaltos kanállal adagoljuk a forró olajba, süssük aranybarnára, így piskóta állagú gombócokat kapunk, amit köretként is tálalhatunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss