Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

4 fonatos foszlós kalács

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 3-3,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • A kalács lekenéséhez:
  • 1 db tojássárgája
  • kevés tej
  • 1 mk cukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt 1 dl cukros tej ben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba. A liszt közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a többi hozzávalót hozzáadva jól kidolgozzuk, megdagasztjuk. (A langyos tej et apránként adagoljuk hozzá, mivel a liszt sikértartalmától függ, hogy kell-e mind.) Letakarva (vagy a kelesztőtál fedelét rátéve), meleg helyen duplájára kelesztjük.
    2. A megkelt tésztát átgyúrjuk. 4 rudat sodrunk belőle, majd összefonjuk. Sütőpapírral bélelt kalácsformába tesszük. A tojássárgáját tej jel és cukorral összekeverjük, majd kenőtollal lekenjük a kalácsot. Ismét letakarjuk, és addig kelesztjük újra, amíg a formát kitölti. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin