Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 fitneszbaki, ami miatt nem tudsz lefogyni

default user icon
MME
Sok diétázó elköveti azt a hibát, hogy előzetes felkészülés nélkül vág bele a testmozgással egybekötött fogyókúrába. A leggyakoribb melléfogások egyike ugyanis az, hogy a precízen meghatározott étrendet nem követi egy hasonló gondossággal összeállított edzésterv. Most megismerheted azokat a buktatókat, amelyektől eddig nem tűntek el a pluszkilók!
1. „Kényelmes” sport

A népszerű mozgásformák közé tartozik a jóga, amely, ha jól csinálja, túl azon, hogy kikapcsol, az izmaidat is remekül átmozgatja. A hangsúly ezen van: ha jól csinálod! Tisztelet a kivételnek, de vannak, akik csak azért választják sportjuknak, mert szerintük ez a legkevésbé megterhelő. Ők hetente akár háromszor-négyszer is eljárnak jógaórára, ám ott csak kényelmesen leheverednek, és néhány kar- és láblendítéssel le is tudják aktuális adagjukat. Amennyiben ehhez az a tudat is társul, hogy „megdolgoztam a vacsorámért”, az plusz nassoláshoz vezethet. Az eredmény végül az lesz, hogy egy-két kiló akár még fel is szaladhat.

A 6 LEGGYAKORIBB OK, AMI MIATT NEM TUDSZ LEFOGYNI >>>>
2. Csak kardio

Feltöltődhetsz energiával, ha kihasználva a jó időt, a szabadban sportolsz. Ennek legegyszerűbb módja a kocogás, ám akárcsak a jógánál, úgy ennél is figyelni kell, hogyan illeszted be a „fogyiprogramodba”. Kizárólag futással/kocogással ugyanis nem tudsz izmot építeni és így nagyobb mennyiségben kalóriát égetni sem, a tested pedig hamar hozzászokik a monotonitáshoz. Ezért a hatékony fogyókúra érdekében növelni kell a testmozgás intenzitását is. Érdemes tehát változó intervallumú futásokat betervezni (például egyik nap pár perces sprintekkel tarkított kocogást, másnap egysíkú tempófutást), amiket keresztedzésekkel köss össze. Ne ijedj meg, tökéletes keresztedzés az is, ha biciklivel mész a munkába, vagy otthon csinálsz néhány kitörést, oldalemelést és hasprést.

NEM TUDSZ LEFOGYNI? EZ LEHET AZ OKA >>>
3. Mozgásforma, amely nem érdekli

Eldöntötted a kolléganőiddel, hogy mától új életet kezdtek, és irány a fitneszterem? Nagyon jó ötlet, egymást támogatva az emberek könnyebben kezdenek bele bármibe. De mi van akkor, ha ők mondjuk spinningre szeretnének járni, ám te két alkalom után már unott arccal tekergetsz a hátsó sorban? Legközelebb már csak arra tudsz gondolni, mivel mentsd ki magad a jövő héten. Ezért is fontos, hogy olyan sportot találj, amiben örömöd leled, hiszen csak így tudod elérni a végső célt, az álomalakot! Hidd el, ha kínszenvedés minden egyes mozgással töltött perc, az többet árt, mint használ: nemcsak nem szabadulsz meg az úszógumitól, de a kedvtelenség könnyen átcsaphat stresszbe, a fogyókúra egyik legnagyobb ellenségébe. Ne feledd, akkor fogod magad testileg-lelkileg fittnek érezni, ha élvezettel vágsz bele az edzésekbe.

KLASSZIKUS DIÉTABAKIK, AMIKET MINDEN FOGYÓKÚRÁZÓ ELKÖVET - 1. RÉSZ >>>
4. Hosszú és nehéz tréningek

Ha megtaláltad a megfelelő testmozgást, amelyet akár mindennap szívesen végeznél, egy dologra figyelj: ne hajtsd túl magad! Elhisszük, hogy nagyon jó érzés, amikor edzés után, endorfinnal feltöltve szinte repülni tudnál, ám sajnos van ennek árnyoldala is: az intenzív sportolás fokozza az étvágyat, ami növelheti a bevitt kalóriamennyiséget. Nem beszélve arról, hogy egy idő után folyton fáradtnak érzed majd magad, még akkor is, ha épp pihenőnapod van. Ezt az energiaszegény állapotot pedig általában édességgel szokta orvosolni az ember: a szervezetben ugyanis ilyenkor szénhidrátéhség lép fel, mivel ezt az „alapanyagot” tudja testünk a leggyorsabban energiává alakítani. Ne ess abba a hibába, hogy azt hiszed, mivel rendszeresen és sokat mozogsz, ezzel nem ártasz az alakodnak! Mondanunk sem kell, hogy így pont az ellenkezője történik: a mérleg a kitartó edzések ellenére sem fogja azt mutatni, amit szeretnél!

KLASSZIKUS DIÉTA BAKIK, AMIKET MINDEN FOGYÓKÚRÁZÓ ELKÖVET - 2. RÉSZ >>>
Még több életmódtadnácsot, de divattippeket és recepteket is találsz az eheti Fanny Magazinban! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss