Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

4 étel, amit soha nem kellene megmosnod főzés előtt

Gyermekkorunkban mindig azt tanították, hogy mielőtt bármit megeszünk, vagy megfőzünk mossuk meg előtte. Ám vannak olyan élelmiszerek, amelyeknek kifejezetten nem tesz jót, ha megmossuk, mert elszaporodnak rajta a baktériumok, vagy veszítenek állagukból. Mutatunk néhány élelmiszert, amit nem feltétlenül kell megmosnod.

Tojás

A tojást egy speciális védőanyaggal kenik be, hogy megvédjék a szennyeződéstől. A víz elpusztítja ezt a védőanyagot, így nem kell megmosni a tojásokat.

Gomba

A gombát sem szabad hosszú ideig mosni, vagy vízben áztatni, mivel megszívja magát vízzel és elveszíti a ruganyosságát. Elég, ha főzés előtt leöblítjük és papírtörlővel szárazra töröljük.

HÚSOK

Sokan azt gondolják, hogy a húsok főzés előtti megmosása a legjobb módszer arra, hogy a csirkén, marhán, vagy sertésen lévő bakrétiumokat eltávolítsuk. Ám pont az ellenkezőjét érjük el, a mosáskor a baktériumok a kezünkre, vagy a mosogatóba kerülnek. A szakemberek szerint elég, ha egy papírtörlővel felitatjuk a húslét, a főzéskor ugyanis elpusztulnak a baktériumok. Ha levest készítünk a húsból, akkor, ha felforrt ajánlatos az első vizet leönteni róla.

Tészta

Nem tudjuk, hogy valaha is eszébe jutott-e bárkinek megmosni a tésztát főzés előtt, de szólunk, hogy nem jó ötlet. A víz ugyanis eltávolítja a keményítőt a tésztáról.

 

A 12 LEGSZENNYEZETTEBB ÉTEL, AMIT A BOLTBAN TALÁLHATSZ >>> 

5 KONYHAI MÍTOSZ, AMIT IGAZNAK HITTÉL, PEDIG NEM AZ - 2. RÉSZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin