Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 étel, amiről nem gondolnád, de glutént tartalmaz!

Glutén - a modern táplálkozástudomány nagy ördöge. De mi is az a glutén, amit annyira próbálunk elkerülni? Valójában egy protein, ami a gabonafélékben található. Ez esetben pedig elég, ha a lisztérzékenyek egyszerűen elkerülik a pékárukat, a tésztákat és a kenyeret. Igaz? Nem teljesen. A következőkben olyan ételeket sorolunk fel, amelyekben megtalálható a glutén, pedig nincs közük a liszthez!
1.       Szójaszósz

Bizonyos szójaszószokban a búza is található, így érdemes elolvasni az összetevők listáját, mielőtt nekiállsz a főzésnek.

2.       Mogyoróvaj

Könnyedén előfordulhat, hogy az amerikaiak kedvelt mogyorókrémje, ami már Magyarországra is betört, tartalmaz glutént is. A nem csak kizárólag természetes alapanyagokból készült vaj hozzáadott malátacukrot, és más olyan összetevőket is tartalmazhat, ami glutént rejt magában.

3.       Dobozos paradicsomsűrítmény

A készételek gyakran tartalmaznak keményítőt, emulgeálószereket és malátaaromát. Ezek mindegyikében megtalálható a glutén, így az érzékenyek kerüljék a boltban vett, konyhakész paradicsomszószokat. Ha imádod az olasz konyhát, jobb, ha felkötöd a nadrágod - vagy megtanulod a kedvenceidet házilag elkészíteni !

4.       Ricotta

Meglepő lehet, de a legtöbb ricottát gabona alapú ecettel készítik. Meg is van a rejtett glutén!

Tanulság: MINDIG OLVASD EL AZ ÖSSZETEVŐK LISTÁJÁT!
Gluténmentes receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss