Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3+1 hasznos konyhai praktika, amit jó tudni

Sütés-főzés közben mindig jól jön, ha van néhány remek ötlet a tarsolyodban...
Kelt tészta

Élesztős tészta készítésekor felgyorsíthatod a kelesztés folyamatát, ha a tállal együtt a meleg vízzel feltöltött mosogatóba állítod a masszát. Az is jó megoldás, ha a még meleg, de már nem használt sütőbe helyezed az edényt.

Finomítás

Alkalmazd bátran ezt a trükköt a sütemények díszítésekor: a cukormáz nemcsak fehérebb, hanem finomabb is lesz, ha víz helyett inkább egy pici tejet használsz az elkészítéséhez.

Halas tipp

A halfilét úgy is kisütheted, hogy előbb bekened olajjal, és befűszerezed, majd alufóliába csomagolod a szeleteket, és így helyezed azokat a tepsibe vagy a serpenyőbe, hogy a puha hús ne tudjon szétesni.

Süteményhez

A vajas tészta kevésbé lesz törékeny, ha egy lapos evőkanálnyi natúr joghurtot vagy túrót is hozzákeversz. Az így kapott, könnyen formálható, nyúlékony masszának ráadásul az íze is különlegesebb lesz.

5 szuperhasznos tipp sütés-főzéshez - nem csak kezdőknek! >>>
Ne vegyél rögtön újat! Egyszerű házi praktikák, melyekkel spórolhatsz >>>
3 pofonegyszerű konyhai trükk, ami megkönnyíti az életed - videó >>>
Íme a 21 legfontosabb konyhai eszköz - kezdők, figyelem! >>>
10 apró sütési trükk, ami megkönnyíti az életed - videó! >>>
H

Ezek is érdekelhetnek

Friss