Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3+1 egyszerű levesbetét, amitől még jobb lesz a húsleves!

default user icon
MME
Ha szeretnél némi változatosságot vinni a cérnametélt-eperlevél-csigatészta tésztatrióba, itt van három másik, amivel feldobhatod, és tartalmasabbá teheted a leveseket.
Májgaluska

Pirítsunk meg ½ fej hagymát 2 evőkanál olajon. Aprítsunk fel 20 dkg megtisztított csirkemájat, tegyük egy tálba, adjunk hozzá 1 db darabokra tépkedett, tejbe áztatott kiflit, és keverjünk bele annyi zsemlemorzsát, hogy sűrű legyen. Adjunk hozzá 1 db tojást és a pirított hagymát a zsiradékkal együtt, ízesítsük borssal, sóval és majoránnával. Galuskaszaggatóval adagoljuk a leszűrt, forrásban lévő levesbe, és így főzzük meg.

Daragaluska

Verjünk fel 2 db tojást, és ízesítsük 1 csipet sóval. Adjunk hozzá 1 evőkanál étolajat, szórjunk bele 8 evőkanál búzadarát, az egészet keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután 2 teáskanál segítségével szaggassunk galuskákat a masszából, és lobogva forró vízben főzzük meg.

Levesgyöngy alias crouton

Mindig legyen a konyhaszekrényben 1 zacskó levesgyöngy arra az esetre, ha nincs otthon levestészta, viszont gyorsan szükséged lenne valami finom levesbetétre!

Házi crouton

Készíthetsz frissen pirított kenyérkockát is crouton helyett: egy-két napos, szikkadt kenyeret kockázz fel egy centiméteres darabkákra, és egyentletesen terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőben, időnként összerázva, süsd barnulásig!

Még több levesbetét receptet találsz itt! >>>
GOMBÓC, GALUSKA, NOKEDLI - TÖBB, MINT 50 VERHETETLEN LEVESBETÉT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss