Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

30 perces diótorta

default user icon
5/5
30 perces diótorta

Hozzávalók

  • 1 kész piskóta tortalap
  • 4 evőkanál rum
  • A krémhez:
  • 200 g dió
  • 150 g kristálycukor
  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés

    A piskótalapot lapjában vágjuk három szeletre. A darabokat két evőkanál rummal locsoljuk meg. A dióból néhány szép szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit daráljuk le. A darált dióból is tegyünk félre két evőkanálnyit.

    A diókrémhez öntsük a többi darált diót 200 ml vízből és a 150 g kristálycukorból főzött szirupba. Főzzük fel, majd a tűzről húzzuk le, és hagyjuk kihűlni.

    Közben a vajat a porcukorral keverjük habosra. A kihűlt diókrémet kanalanként dolgozzuk bele. A maradék rummal és a reszelt citromhéjjal ízesítsük.

    A háromba szelt tortalapot a krémmel töltsük meg, a tetejét és az oldalát is kenjük be. Darált dióval hintsük meg, diószemekkel díszítsük. Cikkekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó és recept: A dió című könyv

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin