A piskótalapot lapjában vágjuk három szeletre. A darabokat két evőkanál rummal locsoljuk meg. A dióból néhány szép szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit daráljuk le. A darált dióból is tegyünk félre két evőkanálnyit.
A diókrémhez öntsük a többi darált diót 200 ml vízből és a 150 g kristálycukorból főzött szirupba. Főzzük fel, majd a tűzről húzzuk le, és hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat a porcukorral keverjük habosra. A kihűlt diókrémet kanalanként dolgozzuk bele. A maradék rummal és a reszelt citromhéjjal ízesítsük.
A háromba szelt tortalapot a krémmel töltsük meg, a tetejét és az oldalát is kenjük be. Darált dióval hintsük meg, diószemekkel díszítsük. Cikkekre vágva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre