Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

30 perces csokis keksz

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg barna cukor
  • 8 dkg kristály cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg csoki

Elkészítés

    1. A puha vajat/margarint kikeverjük a kristálycukorral, a barnacukorral, a sóval és a vaníliás cukorral, amíg krémes elegyet nem kapunk, majd hozzákeverjük a tojást is.
    2. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz, majd beleszórjuk, és elkeverjük a feldarabolt csokoládéval vagy csokicseppel.
    3. Egy teáskanállal kis gombóckákat halmozunk a sütőpapírral kibélelt tepsire kb. 3 cm távolságot hagyva köztük, nehogy összeolvadjanak. 
    4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréses sütőnél ez 170 fok), és kb. 10 percig sütjük. A süt akkor jó, ha a széle már megpirult, a közepe pedig picit még puha, ekkor kivesszük a sütőből. Ha langyos, egy szedőlapáttal, óvatosan a sütőrácsra tesszük a sütiket, és hagyjuk teljesen kihűlni. Fémdobozban tárolva napokig puha marad!

      ROPOGÓS KEKSZEK, COOKIE-K - VÁLOGATÁS >>>

    FEHÉRCSOKIS-VÖRÖSÁFONYÁS KEKSZ >>> 

    SVÉD GYÖMBÉRES KEKSZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin