Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 villámgyors amerikai vacsora pulykából

default user icon
MME
Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ezúttal az amerikai kontinens népszerű fogásait mutatja be.

A pulyka eredetileg Észak- és Közép-Amerikában volt őshonos állat, onnan került az 1500-as években Európába, és indult hódító útjára. Bár mindenkinek a hálaadási pulyka jut egyből eszébe az amerikai konyhát illetően, számos más elkészítési módon is fogyasztják ezt a kalóriaszegény, többszörösen telítetlen zsírsavakban rendkívül gazdag húst.

Most, hogy feloldották a kijárási korlátozásokat, újra meglátogathatjuk a barátainkat, rokonaikat, bepótolhatjuk az elmaradt találkozásokat. Végre előkerülhetnek a boros poharak, a társasok, kiülhetünk együtt a kertbe, vagy a konyaasztal köré sereglett vendégekkel falatozva beszélgethetünk. Jó, ha mindig van otthon pulykahús a hűtőben, mert ezekkel a gyorsan elkészíthető amerikai finomságokkal, garantáltan bezsebelhetjük az elismerést.

Trendi vacsora? Íme a nachos bundában sült pulyka falatok

Egy könnyű vacsorához elengedhetetlenek a mártogatós falatkák. A csíkokra vágott pulykamell filét sózzuk, borsozzuk, majd panírozzuk: megforgatjuk lisztben, majd egy kanál tejföllel elkevert tojásban, végül apróra tört nachosban. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük és különböző mártogatósokkal kínáljuk: tejföllel, csípős salsa szósszal, áfonyaszósszal és ruccolával is isteni.

 

Nincs Amerika hot-dog nélkül! Grillezett hot dog

A vékonyan bevagdosott pulykavirsliket grillrácson megsütjük. Kicsit rápirítunk a félbevágott hot-dog kiflikre is, aztán tegyük bele a virslit és szórjuk meg tépkedett salátával, pirított hagymával, lila hagymával, uborkával, sajttal, vagy jalapeno paprikával. Mehet rá a ketchup vagy a mustár, ízlés szerint.

Hiányzik a sokszínű Kalifornia? Jöjjön a töltött kaliforniai paprika!

Forró olajon megdinszteljük a vöröshagymát, beletörjük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Összekeverjük ízlés szerint paradicsommal, főtt rizzsel, kockára vágott Gouda sajttal, akár apróra vágott olívabogyóval is. A paprikákat megmossuk, levágjuk a tetejét, kivágjuk a magját és megtöltjük a hússal. Üvegtálba rendezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Fotók és recept: Gallicoop

Ezek is érdekelhetnek

Friss