Márványsajtos gombás-paprikás köret
Hozzávalók (4 személyre):
1-1 db piros, sárga, zöld kaliforniai paprika
tök
200 g gomba
só
A krémhez:
150 g márványsajt
ízlés szerinti mennyiségű tejszín vagy joghurt
friss bazsalikom
Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítése:
1. A kaliforniai paprikákat vágjuk félbe vagy negyedekbe, a tököt szeleteljük fel, a gombát tisztítsuk meg. A zöldségeket csak kevés sóval ízesítsük, grillrácson süssük meg.
2. A sajtkrémhez a márványsajtot reszeljük le, s keverjük el ízlés szerint a tejszínnel vagy a joghurttal. Ízesítsük friss bazsalikommal.
Töltött burgonya zöldborsókrémmel
Hozzávalók (4 személyre):
300 g burgonya
juhtúró
1 db kukorica konzerv
A krémhez:
200 g zöldborsó
4 evőkanál majonéz
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítése:
1. A burgonyákat a héjában süssük meg, majd vágjuk ketté őket, a közepüket vájjuk ki. A juhtúróval elkevert párolt kukoricával töltsük meg őket. Rövid időre tegyük grillrácsra, a töltelékkel süssük össze.
2. A zöldborsókrémhez a zöldborsót pároljuk meg, majd pépesítsük. Majonézzel keverjük krémesre.
Cukkinis csokor
Hozzávalók (4 személyre):
1-1 db sárga- és zöld cukkini
2 db sárgarépa
Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítése:
1. A sárga és a zöld cukkiniket vágjuk hasábokra, vegyesen fogjuk „csokorba”, egy sárgarépaszalaggal kössük össze, pici sóval hintsük meg, így tegyük a parázs fölé.
Tipp: Lecsós alapon összepárolt, apróra vágott cukkinivel és padlizsánnal tálald!