Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 variáció tojásdiétára

default user icon
MME
Egyél sok tojást és lefogysz! A tojásdiéta egyre népszerűbb szerte a világon. A tojás ősidők óta az emberiség egyik legalapvetőbb és legértékesebb tápláléka, és számos kutatás szerint a rendszeres fogyasztása valóban segít a fogyásban.

A tojás tele van értékes ásványi anyagokkal, tartalmaz kalciumot, jódot, vasat, foszfort, káliumot, magnéziumot és gazdag A, B2, B12, D és E vitaminban. Egy tojás 77 kalóriát, 5 gramm zsírt és 6 gramm fehérjét tartalmaz. 

A sztárszakács Nigella Lawson férje tíz hónapon keresztül kilenc tojást evett meg naponta és 27 kilótól szabadult meg. Adrian Brody, Oscar-díjas színész a Zongorista című film forgatására készült tojásdiétával, hat hét alatt 13 kilót fogyott le. Fogyaszthatod főtt formában, buggyantott tojásként és rántotta formájában is a diéta alatt. Utóbbit növényi zsiradékon ajánlatos sütni.

A tojásdiétának számos variációja létezik.

Hagyományos tojásdiéta

Ez az egyik legnépszerűbb módszer. A diéta nem csak tojás fogyasztásból áll. Sovány húsok, alacsony szénhidráttartalmú zöldségek és saláták fogyasztása is megengedett. Gyümölcsből nem ajánlatos sokat enni, a kenyér, a tészta, és a burgonya fogyasztása szigorúan tilos.

Reggeli: 2 tojás, zöldség, sovány hús.

Ebéd: 1-2 tojás, grillezett hal vagy csirkemell, saláta, spenót.

Vacsora: 1-2 tojás, grilezett hal vagy csirkemell, saláta.

Tojás és grépfrút

Ennek a diétának az alapja megegyezik a hagyományos tojás diétával, viszont, minden étkezés mellé el kell fogyasztani egy fél grépfrútot.

Extrém tojásdiéta

Nagyon kemény diéta, amit hosszútávon nem is ajánlunk. A fogyókúra alatt csak keménytojást lehet fogyasztani és ivóvizet. Ez a diéta megterhelheti nagyon a szervezetet.

18 TOJÁSOS TIPP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

11+1 TOJÁSOS REGGELI, AMITŐL JÓL INDUL A NAP! >>> 

FOGYJ 2 NAP ALATT: VILLÁMDIÉTÁK MINTAÉTRENDDEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss