Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 trükk a vízforraló tisztítására

Az elektromos vízforraló remek találmány, de kemény víz esetében gyorsan vízkövesedik a szerkezet. Nem kell hozzá semmilyen speciális készítmény: 3 környezetbarát és olcsó trükköt mutatunk.
1. Az ecet-trükk

Az üres vízforralóba 2 dl ecetet öntünk, majd felöntjük vízzel úgy, hogy elérje a maximum-csíkot. Felforraljuk, ha kikapcsolt, hagyjuk néhány órát, hogy az ecetes víz eltávolítsa a vízkövet. Alaposan kiöblítjük, tiszta vízzel egyszer átforraljuk, és már meg is vagyunk.

2. A szódabikarbóna-trükk

A vízforralót a maximum-csíkig feltöltjük vízzel, majd 3 kávéskanál szódabikarbónát teszünk bele. Felforraljuk, majd ha kikapcsolt, 30 percet hagyjuk jatni. Alaposan kiöblítjük a már vízkőmentes forralónkat.

3. A kagyló-trükk

Ha szeretnénk megelőzni a vízkövesedést, tegyünk a vízforralóba egy nagyon tisztára mosott, esetleg kiforralt kagylóhéjat, és ezzel együtt használjuk a forralót. A vízkő erre rakódik majd, nem a szerkezetre!

Fontos! Az elektromos vízforraló elektromos része sose érintkezzen vízzel, kívülről nedves ronggyal töröljük át, az elektromos részen pedig szárazzal!

Praktikus háziasszonyoknak ajánljuk még >>>

Ha neked is van trükköd, fortélyod, küldd el nekünk! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss