Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 tipp, hogy tökéletes legyen a baconöd

default user icon
MME
Ha tökéletes bacont szeretnél készíteni a rántottád mellé, akkor itt az SOS segítség! A következő módszerekkel ugyanis olyan finom lesz a sült szalonnád, mint eddig még soha. Próbáld csak ki őket!

1. Ha serpenyőben sütöd...

Tedd a baconöket a serpenyőbe (a legjobb az öntöttvas serpenyő) még azelőtt, hogy bekapcsolnád a tűzhelyet. Ezután alacsony, vagy legfeljebb közepes lángon kezdd el melegíteni. A bacon szép lassan elkezdi kiengedni a benne található zsírokat, majd egyre hangosabban sercegni kezd - ha már serceg, fordítsd át a másik oldalára. Süsd mindkét oldalát egyenletesen addig, amíg tökéletesen ropogós nem lesz. Ha elkészült, a serpenyőből kivéve helyezd őket papírtörlőre, és itasd le róluk a zsírt. 

2. Ha a sütőben sütöd...

Ez a legjobb választás akkor, ha nagyobb adag bacont szeretnél készíteni, hiszen egy tepsiben több szalonna fér el, mint a serpenyőben - ráadásul a tűzhelyet is szabadon hagyod, így közben mást is készíthetsz. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és tedd rá a szalonnákat egy fóliával/sütőpapírral borított tepsire. 15-20 percig süsd őket, majd ha elkészültek, szedd ki őket egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy ne ússzanak a zsírban. 

3. Ha a mikróban sütöd...

Egy mikrózható tálat bélelj ki 4 réteg papírtörlővel, majd helyezd rá a bacon szeleteket (Csak 1 rétegben), és még 2 réteg papírtörlővel takard le őket, hogy beszívják a felesleges zsírt. A szalonnákat a legmagasabb fokozaton mikrózd 1 percig (ha nem sültek meg teljesen, akkor további 30 másodpercig). Miután elkészült, szedd ki a szeleteket a tányérodra, és már kész is!

11 ELLENÁLLHATATLAN ÉTEL, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG BACON>>> 

12+1 BACONBE GÖNGYÖLT FINOMSÁG, AMIT MINDENKÉPP MEG KELL KÓSTOLNOTOK!>>> 

SE OLAJSZAG, SE MOSATLAN: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES OMLETTET ZACSKÓBAN - VIDEÓ!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss