Zacskó
Bár nem túl környezettudatos, de a pékárúk frissen tartásához a műanyag zacskó sokkal jobb szolgálatot tesz, mint a papír. Érdemes ügyelni rá, hogy a kenyér mindig zacskóban vagy műanyag tasakban legyen, a lehető leglégmentesebben lezárva.
Vegyünk kenyértartót
Ha nem szeretnénk zacskózni, akkor kiváló alternatívát kínálnak a kenyértartók. Na, nem a fonott kosárkákra gondolunk, amiket gyakran látni a nagyi konyhájában, hanem a zárható, kifejezetten a pékárúk tárolására gyártott, általában nagyobb méretű dobozokra. Lehet kapni fából és műanyagból készült modelleket is.
Használjuk a fagyasztót
Ha a pékárút légmentesen lezárjuk, érdemes lehet berakni a fagyasztóba, hogy sokáig friss maradjon. Így amikor szükségünk van rá, csak ki kell venni és egy kicsit megmikrózni. Máris puha meleg kenyerünk lesz. Ha a mikrózás lehetősége nem szimpatikus, nem muszáj azt választani. Ha előző este kiveszed a fagyasztóból a másnap reggelire szánt pékárút, reggelre kiolvad és olyan puha lesz, mintha friss lenne.