Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem fogysz tovább? 3 tipp, hogy újra leolvadjanak a kilók

default user icon
MME
Rendszeresen mozogsz, betartod a diétát, de mégis megálltál a fogyásban. Mi történhetett? A fogyás megrekedése gyakori jelenség, de ne keseredj el. Mutatunk néhány tippet, hogyan pörgetheted fel az anyagcserédet.

Sok fogyókúrázó szembesült már azzal, hogy a kezdeti súlycsökkenés után megállt a fogyásban. Ennek számos oka lehet. Előfordulhat, hogy túl kevés kalóriát viszel be és a szervezeted el kezd raktározni, hogy kevesebb energiával fenntartsa a működést. Másik oka lehet példéul az is, hogy a tested hozzászokott a mozgás intenzitásához, ugyanazzal az edzéssel, kevesebb kalóriát éget el. De mindenre van megoldás.

 

1. Hidegzuhany

A hideg fürdővíz arra készteti a szervezetet, hogy melegen tartsa a testhőmérsékletet, így elégeti az elraktározott zsírsejteket. A testedet fokozatosan szoktasd hozzá a hidegzuhanyhoz. Először a melegvizes fürdő végén válts át hidegre. A hideg víz egyébként jót tesz a keringésnek, a bőrnek, sőt még a szorongás, depresszió tüneteit is enyhíti.

2. Rendszeres étkezés

Tévhit az, hogy akkor fogysz, ha kihagysz étkezéseket. Az étkezések elhagyása rövid távon eredményezhet súlycsökkenést, de hosszútávon a hasadon megjelenhetnek a zsírpárnák. A szakértők szerint az egészséges fogyás kulcsa, a napi hatszori étkezés. Persze nem kell degeszre enned magad, sőt. Sokszor egyél, de keveset. 

3. Egyél több fehérjét

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a több fehérje fogyasztás segíti a fogyást. Olyan ételeket fogyassz, amelynek alacsony a szénhidráttartalma, viszont sok fehérjét tartalmaznak. Például ilyenek a sovány húsok, szárnyasok,  halak, a tojás, a hüvelyesek, a quinoa, vagy a diófélék.

7 ÉTEL, AMIRŐL LE KELL MONDANOD, HA LAPOS HASRA VÁGYSZ >>> 

TOP 5 DIÉTÁS VACSORA VILLÁMGYORSAN - RECEPTEK FOGYÓKÚRÁZÓKNAK >>> 

3 KILÓ MÍNUSZ EGY HÉT ALATT, EGÉSZSÉGESEN: ITT A GI-DIÉTA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss