Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 tipikus diétacsapda, amelyekbe nagyon könnyű belesétálni

Az ember észre sem veszi, és már el is rontotta a diétáját... Egy csoki a kajaautomatából délután, egy kis nasi a tévé előtt, és máris kész a baj. Íme 3 veszélyes diétacsapda, melyeket mindenképpen el kell kerülni.
Az étel mint jutalom

A csapda: Gyerekkorodban sokszor jutalmaztak édességgel, ezért manapság is úgy érzed, hogy megérdemled a finom, ám kalóriadús falatokat, ha például keményen végigdolgoztál egy napot, vagy dicséretet kaptál?

A megoldás: Keress más jutalmakat, olyanokat, amik a testednek és a lelkednek egyaránt jót tesznek. Mit szólnál egy illatos, forró fürdőhöz, egy csésze különleges teához, esetleg egy új felsőhöz vagy egy kellemes masszázshoz?

Így számolj le végleg a kifogásokkal! A fogyás a fejben dől el >>>

Megszokás

A csapda: Esténként általában a tévé előtt elnyúlva nassolsz. Ez a te kis rituáléd, amely szervesen hozzátartozik a napodhoz.

A megoldás: Az agyad már összekötötte ezeket a cselekvéseket, vagyis amint bekapcsolod a tévét, menetrendszerűen érkezik a nassolási vágy is... Próbálj meg egy-két hétig nem tévézni esténként! Inkább olvass, sétálj vagy találkozz a barátaiddal. Ezek egyébként egy másik nagy diétacsapda, az unalom ellen is beválnak!

7 szuper tipp a tökéletes alakért >>>

Stressz

A csapda: Az egész napos rohangálás, a feszült munkahelyi helyzetek „kezelésére” sokan alkalmazzák ellenszerként a tartalmas fogásokat, illetve az édességeket.

A megoldás: A stressz legjobb ellenszere a sport, ha egyszer kipróbálod, meglátod, tökéletesen működik majd! Már egy 15-20 perces, könnyű kocogástól is kitisztulhat a fejed, javulhat a hangulatod – és a nassolási vágy is elmúlik...

A 8 órás diéta - bármit ehetsz, a lényeg az időzítés >>>

Íme a leghatékonyabb őszi diéta - 3 napos mintaétrenddel >>>

Melyik hormontípusba tartozol? Íme a tartós fogyás titka! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss