Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 szuper tipp, hogy felgyorsítsd az anyagcserédet

default user icon
MME
Szeretnél a lehető legjobb formába lendülni? Ismerd meg az anyagcsere sebességének szerepét a zsírégetésben!

Ha testsúlycsökkenést szeretnél elérni, akkor vagy a bevitt energia mennyiségét kell mérsékelned, vagy a felhasznált energia mennyiségét növelned – a legjobb esetben pedig a kettőt egyszerre. Hogyan növelheted hatékonyan az energia-felhasználásod, azaz az anyagcseréd sebességét? Íme, a három leghatékonyabb módszer!

1. Váltakozó intenzitású edzések

Az anyagcsere-sebesség növelésében a váltakozó intenzitással végzett úgynevezett intervall mozgásformák a leghatékonyabbak. A futás esetében például az állandó tempó helyett pár száz méterenként váltakozva kocogj, illetve fuss közepesen gyors tempóban, vagy ugrókötelezés közben váltogasd a váltott lábbal, illetve a mindkét lábbal történő ugrásokat. Az intervall edzés fokozott hatást gyakorol a szervezet anyagcsere-sebességére, magasabb szintre állítva be azt, tehát edzés után sokkal tovább tart a „zsírégető időszak”.

2. Koplalni tilos!

Amikor éhezünk, a testünk „behúzza a vészféket”, azaz a lehető legjobban lelassítja az anyagcsere sebességét, ezért ilyenkor minimális kalóriát égetünk el. Ugyanakkor ha a koplalás után degeszre esszük magunkat, a szervezet igyekszik majd minél több kalóriát elraktározni. Tehát ha csak napi 1-2 alkalommal eszel, közben pedig koplalsz, hízni fogsz! Ha fogyni szeretnél, napi 5-6 alkalommal fogyassz kisebb adagokat, este 7 után viszont már ne egyél, mert ezzel már a zsírpárnáidat növeled!

3. Zsírégető gyógynövények

Ahogy a népi mondás is tartja: „fűben-fában orvosság”. Ám emellett számos herbárium az anyagcsere-sebesség fokozására is képes – méghozzá a gyógyszerekkel ellentétben mellékhatások nélkül!

Diétás receptek >>> 
Fogyni, karcsúsodni, izmosodni szeretnél? Nézz körül Diéta rovatunkban >>> 
6 APRÓ TRÜKK, HOGY GYORSAN LAPOS LEGYEN A HASAD >>> 
5 TIPP, HOGYAN TARTSD BE A DIÉTÁDAT A MUNKAHELYEDEN IS >>> 

Ezek is érdekelhetnek