Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 spéci gasztrohely, ahova érdemes elmenned!

Ha szereted az igazi, tartalmas házikenyeret, vagy ha zölden gondolkodsz a világról, mert fontos számodra a környezetünk, akkor ezeket a helyeket ne hagyd ki!
ínyencfalatok egy ökohotelben: Natura Hill Vendégház és Étterem

A Zebegényben ökológiai szemlélettel kialakított vendégház tökéletes nyugalmat és páratlan kilátást kínál a Dunakanyarra, de legalább ennyire a konyha kedvéért is felkeresik a minőséget értékelő törzsvendégek és a betérő gasztroturisták. A séf a saját konyha- és fűszernövénykertjükben megtermett, valamint a szomszédos gazdáktól vagy a termelői piacról frissen beszerzett bio és fair trade alapanyagokból alkot, ezért az étlap az évszaktól és a piaci kínálattól függően naponta változik. A felkínált fogásokhoz segítenek megfelelő bort választani, a gyerekeknek pedig külön menüt készítenek. Csütörtöktől vasárnapig 3-fogásos ebéd- és 4-fogásos vacsoramenüt is elkölthetsz a kicsiny étteremben, de érdemes előre asztalt foglalni, nehogy hoppon maradj!
Bővebb infó >>> 

kenyér egyszerűen, lélekkel: Pipacs Pékség

Az óbudai üzlet két alapítója fiatalon több évre kézműves pékmesterek mellé szegődött el inasnak, mégpedig Franciaországba, ahol nagy hagyománya van a sokféle gabonából készülő kenyereknek. Miután a kellő szakmai tudással felvértezve hazatértek, megnyitották organikus szemléletű saját pékműhelyüket. A napjainkra kibővült csapat változatlanul adalékanyagok nélkül, hagyományos kézműves eljárásokkal dolgozik a Bécsi úton. Termékeik a természetes kovásznak és a hosszú érési időnek köszönhetően karakteres ízűek, és 2-3 napig frissek maradnak. Hazai biominősített búza-, rozs- és tönkölylisztből vagy gránitköves malommal őrölt alakorból sütött ropogós héjú kenyércsodáikat, bagettjüket és kalácsukat már viszonteladóknál is megtalálod.
Bővebb infó >>> 

Házi kenyér receptjeinket itt találod >>> 

élelmiszerek fenntartható gazdaságokból: Szatyorbolt

Neked találták ki ezt a rendhagyó boltot, ha környezettudatosan gondolkodsz és érdekel, kitől származik az áru, hogyan termesztették, milyen körülmények között készítették. Mindezt feltüntetik a Szatyorboltban, amely megbízható forrásból, közvetlenül a termelőktől, 50 km-es körzetből szerzi be az árukészletét. A budapesti Gyulai Pál utcában található üzletbe egész héten betérhetsz, de számolj azzal, hogy náluk nem lehet mindig mindent kapni, mert a kínálat szezonfüggő. Regisztrált vásárlóként az interneten rendelhetsz zöldséget (a csíráktól a savanyúságig), friss és aszalt gyümölcsöt, tejtermékeket, tojást, pékárut, húst és tartós élelmiszereket (a lekvároktól a lisztekig). A rendelést a kiválasztott átvevőponton kapod meg, de kérhetsz házhoz szállítást is.
Bővebb infó >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss