Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

3 helyszín, ahol nagy hagyománya van a húsvéti locsolásnak

default user icon
Stern Ágnes Húsvét
0
Megismerkednél a locsolás igazi hagyományával, de nem tudod, hol lenne erre lehetőséged? Mutatunk három helyet, ahol remek húsvéti programokkal várnak.

Ópusztaszer

Az ópusztaszeri Emlékparkban szuper programok várnak,  április 21-22-én A Szeri húsvét keretein belül.  A skanzen utcáján sétálva húsvéti tojásfestés, kalácssütés, ételszentelés, régimódi locsolkodás, bábszínház, mesekert, lovaskocsizás, népzene és néptánc is vár rád. Nem annyira húsvéti szokás, de a hely szelleméhez kapcsolódóan kipróbálhatod, milyen íjjal lőni, de lesz kézi orsózás, rokkázás és szalagszövés is.

A rendezvény napjain a nyári nyitva tartásnak megfelelő belépőjegy árak érvényesek (teljes árú parkbelépő 2500 Ft, kedvezményes: 1250 Ft). A jegypénztárak rendezvény napjain korábban nyitnak: április 21-én, vasárnap 9 órakor és április 22-én, hétfőn 8 órakor. A látványosságok vasárnap 10 órától, hétfőn 9 órától érhetőek el.

Hollókő

Vigyázat, a hollókői húsvét szlogenje: „Nem marad szárazon”. Az immár négy napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok várnak. 

A rendezvény 2019. április 20-22. között csak a Hollókői Húsvéti Fesztivál központi jegyével látogatható. Április 19-n az Ófaluban a programok ingyenesek, a látnivalók belépői külön fizetendőek. Április 20-án a felnőtt belépő 3.500 Ft, a gyerek és a nyugdíjas: 2.500 Ft Április 21-22-én a felnőtt belépő 4000 Ft, a gyerek és a nyugdíjas: 3000 Ft. A belépés 10 éves kor alatt ingyenes!

Szentendre

A Budapesten vagy a közelében élőknek sem kell lemaradni a hagyományos húsvétolásról. A szentendrei skanzenben is lesz tojásfestés, locsolkodás és hatalmas tavaszköszöntő mulatság. Az ünnep szakrális részének bemutatása mellett olyan kevésbé ismert népszokásokat is megismerhetsz, mint a zöldjárás vagy a komatál küldése. Az idei rendezvény központi témája a legősibb húsvéti jelképünk, a bárány, és a hozzá kapcsolódó tevékenységek, a pásztorság és a juhászat lesz.

A húsvéti programok a Skanzen normál nyitvatartási idejében is vásárolható belépőivel látogathatók, (felnőtt belépő: 2000 Ft, ifjúsági vagy nyugdíjas belépő: 1000 Ft, gyermek belépő 800 Ft).

6+1 ÉLELMISZER, AMIT LE NE HAGYJ A HÚSVÉTI BEVÁSÁRLÓLISTÁDRÓL>>> 

2 EGYSZERŰ ÉS SZÉP HÚSVÉTI ASZTALDÍSZ, AMIT GYEREKJÁTÉK ELKÉSZÍTENI!>>> 

10+1 ÍNYCSIKLANDÓ SÜLT HÚS A HÚSVÉTI HIDEGTÁLRA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin