Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 hatásos tipp az őszi fáradtság ellen

default user icon
MME
Nehezen kelsz ki az ágyból? Már délben olyan fáradtnak érzed magad, mintha este tíz óra lenne? Íme pár hatásos tipp, amitől visszanyerheted régi energiádat!
Töltsd fel a poharad!

Ahhoz, hogy egész nap megfelelően működjön, az emberi szervezetnek elegendő mennyiségű folyadékra van szüksége. Ennek hiányában csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség, ami miatt levertnek érezheted magát. Ez az ún. dehidratáltság, ami miatt fontos, hogy ne csak akkor igyál, amikor úgy érzed, szomjas vagy, hanem minden második órában igyál meg 1-1 pohár vizet!

Délben jöhet a csípős!

A curry, a csili és a mustár felpörgetik az anyagcserét, így az ilyen ebédet könnyebben emészti meg a gyomor. Ráadásul emiatt evés után kevésbé álmosodik el az ember, gyorsabban túllendül a holtponton, és energikusan folytathatja a napját. Enyhén csípős, könnyű ebédet válassz tehát, ami után egy könnyű desszert is belefér.

Vérkeringés-serkentő 

Használd a rozmaringolaj erejét! Adj egy lavórnyi meleg vízhez 5 csepp rozmaringolajat, és pihentesd benne az alkarodat 10 percig. Meglátod, ez a gyors lazulas hosszú időre száműzi a fáradtságot!

Kávé helyett tea

Tudtad, hogy a koffeintartalmú italok fogyasztása nem jár együtt a teljesítményfokozással? A legújabb kutatások szerint azok, akik már hozzászoktad a koffeinhez, nem "kapnak" valódi éberséget egy elfogyasztott kávé után: a koffein stimuláló hatása náluk amolyan placebo hatásként érzékelhető, nem jelent valódi teljesítménynövelő, serkentő hatást. Ezért, ha kávézol, és mégis fáradt vagy, akkor válaszd a zöld teát, vagy pár perces sétát a hideg levegőn.

Ébresztő ételeink

A lencse, a goji bogyó, vagy a quinoa és a kék áfonya természetes serkentőszerek, amelyeket joghurtba, salátába keverve fogyassz el. Ezek mellett a banán, a C-vitaminban gazdag gyümölcsök és a görög joghurt és jó választás, ha szeretnél energikus lenni egy kialvatlan éjszaka után.

Még több cikk egészséges életmód témában  >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss