A gyerekek szeretik a kicsi falatokat, és a tapasztalataim szerint legtöbbjüknek a sajtkrém is nagy kedvence. A koktélparadicsom és az uborka nem csak íze, de mérete miatt is jól passzol ebbe a szendvicsbe. Igazi, gyerekmarokba való falatokat készíthetünk ezzel a recepttel.
Sokoldalú tésztaféle az égetett tészta
Az égetett tésztából nem csak profiterol, vagy képviselő- és ekler fánk készülhet, hanem sós szendvicsalapnak is kiváló. Ez a mostani recept gluténmentesen is elkészíthető, hiszen a zabliszt gluténmentes formában is hozzáférhető.
Szabadon variálható
Nem csak sajtkrémet, de pástétomot, zöldségkrémet is tölthetünk bele. A tésztát is fűszerezhetjük különböző karakteres fűszerekkel. Ha oregánót és bazsalikomot keverünk hozzá, mediterrán ízvilágú „puffancsok’ készülhetnek, amelyekbe a paradicsom mellé a mozzarella passzol.
+1 Tipp Dóritól
A sajtkrémet izgalmasabbá tehetjük, és a felnőtt közönséget is hamar megnyerhetjük vele, ha snidlinget, esetleg kicsi zúzott fokhagymát és leheletnyi borsot is keverünk hozzá.
A sajtkrémes-zöldséges falatkák égetett tésztából receptet itt találod >>>